A gasit in padure un pui ciudat de animal, cu capul mare si doi ochi negri si i s-a facut mila sa-l lase acolo. A fost socat sa vada in ce s-a transformat la maturitate

Editor: Silviu Bunea Autor: S.B.
Actualizat: 28 feb 2017, 17:34

Puiul, ce cantarea mai putin de un gram, a fost descoperit de cainii unui barbat care se plimba printr-o padure australiana.

Barbatul a dus puiul la un spital pentru animale specializat in fauna salbatica a regiunii, ce lupta intens pentru salvarea si conservarea speciilor salbatice ale Australiei.

Specialistii centrului au descoperit ca noul "pacient", botezat Boop, era un pui de oposum planor, un marsupial arboricol de talie mica, ce activeaza exclusiv noaptea. Originar din Noua Guinee si de pe coastele de sud şi de est ale Australiei, ocupa zone in care se gasesc scorburi pentru adapost si hrană din belşug.

Alimentatia sa variaza in functie de regiunea geografica si de anotimp.

Poate plana până la 45 m fiind observat plutind pentru a prinde molii în zbor. Oposumul planor traieşte în colonii numeroase, alcătuite din 20-40 de indivizi.

Citește și: Greutate si inaltime copii in functie de varsta

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Iata cum va arata Boop la maturitate:

 

Taguri: