Cele mai luxoase camine din lume. Cum pot studentii romani sa aiba parte de facilitati asemanatoare

Editor: Bogdan Mihai
Actualizat: 02 mar 2017, 10:59

In unele camine, studentii sunt tratati regeste, iar conditiile de cazare sunt impecabile. Piscina si echipamentele performante se numara printre facilitati.

Cand esti student la o universitate de top din lume, ai parte si de facilitati de cazare alese. Unele camine au dotari impresionante, fiind mai bine echipate chiar si de decat hotelurile de lux. Desigur, si taxa de scolarizare este pe masura conditiilor oferite de aceste universitati.

Nu este niciun secret ca in tara nostra caminele studentesti sunt departe de a fi perfecte. In caminele de stat, sunt cazuri in care 4-5 studenti impart aceeasi camera si in cele mai multe dintre ele baile sunt pe culoar.

Exista, insa, si alternative.

Studentii pot alege si camine private, precum West Gate, de pilda. Liviu Tudor, omul din spatele proiectului spune ca studentii nu au parte doar de o camera cu baie proprie si alte facilitati, ci si o biblioteca, un spatiu expozitional, Art Cafe, si chiar si piscina.

Este un proiect gandit dupa campusuri din SUA, Marea Britanie si alte tari occidentale, care demonstreaza ca si studentii romani pot avea parte de facilitati ca ale colegilor lor de la universitati vestice.

In plus, este un campus gandit in asa fel incat studentii sa poata sa participe la diverse activitati de voluntariat sau organizare de evenimente, lucruri care ii pot pregati pentru intrarea in piata muncii.

Iata care sunt considerate cele mai luxoase camine studentesti din lume:

1.Caminul The Hub de la Universitatea Arizona, din Tucson

Este unul dintre cele mai luxoase camine din lume, cu o taxa pe masura.

Universitatea Arizona le pune studentilor la dispozitie mai multe variante de camine, pentru toate buzunarele, iar The Hub este de departe cel mai scump si mai luxos.

Un apartament in acest camin are intre 2 si 5 dormitoare si un living, fiecare camera avand propria baie. In plus, bucataria este echipata complet, iar in cladire exista sala de sport, sala de jocuri, dar si un SPA cu sauna.

Pe acoperis este inclusiv o piscina, iar panorama orasului vazut de aici este cu adevarat  spectaculoasa. Pretul pe care il platesc studentii care stau aici este cuprins intre 1.500 si 5.500 de dolari pe apartament (putand fi impartit intre colegi de apartament)

Citește și: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

2.Caminul

Osprey Fountains de la Universitatea Florida de Nord, din Jacksonville

Acest camin a fost inaugurat in 2009 si are un centru de fitness, o camera pentru jocuri video, o biblioteca si, desigur, o piscina. Aici mai sunt si terenuri de tenis, volei si baschet. Camerele au dimensiuni generoase si sunt dotate cu absolut orice ai putea avea nevoie. Pretul este si el direct proportional cu dotarile acestea impresionante.

Pentru a locui aici, studentii trebuie sa plateasca intre 1.130 si 5.000 de dolari pe semestru, in functie de apartamentul ales si de numarul de camere pe care il are apartamentul.

3.Caminul „Paris Gardens” din Londra

Este un camin unde poate locui orice student, de la orice universitate din Londra, deoarece nu apartine unei facultati, ci este un camin privat. Este si unul dintre cele mai luxoase si mai bine dotate camine din lume, fiind situat in centrul metropolei britanice. Cei interesati au la dispozitie mai multe variante de apartamente, de la apartamente cu trei dormitoare pana la un penthouse. Preturile sunt si ele doar pentru cei cu dare de mana si variaza de la 330 de dolari de persoana pe saptamana pana la 560 de dolari de persoana pe saptamana.

Acestea sunt doar trei exemple de camine studentesti ce ofera conditii de lux, insa mai exista si alte astfel de camine cu facilitati impresionante in Franta, Elvetia sau Japonia.

Sursa foto: Jannis Tobias Werner/ Shutterstock

 

Taguri:

Robi pare că își dorește o relație cu Teodora, însă aceasta nu este atât de hotărâtă, iar sfaturile celor apropiați au făcut-o să păstreze distanța față de concurentul de la „Casa iubirii”.