Neslihan Atagul, din serialul “Dragoste infinita”, de la Kanal D, printre cele mai premiate actrite din Turcia

Autor: Adelina Minulescu
Actualizat: 18 mar 2017, 11:07

Frumoasa actrita turca Neslihan Atagul, interpreta personajului feminin principal din “Dragoste infinita”, serialul care va fi difuzat din 20 martie, de luni pana joi, de la ora 20.00, la Kanal D, este cunoscuta publicului din Romania din alta productie de succes a postului“ Un destin la rascruce”, in care a interpretat rolul Neriman.

In tara sa, Neslihan Atagul (35 de ani) este iubita atat de publicul de televiziune, cat si de criticii de film, fiind una dintre cele mai in voga actrite ale momentului.
In 2011, pentru rolul din filmul “Araf”, regizat de Yesim Ustaoglu, a fost recompensata cu numeroase distinctii la festivaluri internationale, fiind elogiata de presa turca. Fimul a fost premiat la Festivalul de la Venetia, iar Atagul a primit Premiul pentru Cea mai buna actrita la cea de a 45-a editie Film Critics Association Awards, Premiul pentru interpretare feminina la cea de a 25-a editie Tokyo International Film Festival, Premiul

„Promising Young Actress”, la Festivalul de film de la Moscova.
  De altfel, dragostea sa pentru actorie s-a manifestat timpuriu, primul ei rol fiind la varsta de 13 ani, in productia “İlk Aşk”.
 
“In perioada scolara, profesorii au observat ca imitam foarte bine persoanele din jur. La o sedinta cu parintii, mamei i s-a spus lucrul acesta si cum ea observase ca si acasa imitam perfect ceea ce vedeam la televizor, nu a stat mult pe ganduri.
A mers cu mine la un casting si asa am obtinut primul meu rol intr-un film. Parintii mei m-au sustinut in visul meu de adeveni actrita si nu le-a fost tocmai usor, pentru ca mama nu avea salariu, fiind casnica, iar tata castiga banii pentru familie ca sofer, aceasta in conditiile in care il aveau si pe fratele meu de crescut. La sunt recunoscatoare pentru tot ceea ce au facut pentru mine”, a declarat Neslihan.