Ce se intampla atunci cand folosesti cuvantul "noroc"? Uite ce spunea parintele Cleopa! Aveti mare grija

Autor: B.M.
Actualizat: 22 aug 2021, 04:00

Cuvantul "noroc" este folosit de multa lume in diverse situatii: fie ca urare la zilele de nastere, fie atunci cand cineva stranuta.

Aflati insa ca folosirea lui nu este indicata si ca acest cuvant inseamna altceva de fapt! Parintele Cleopa explica intr-una din cartile sale ca "noroc" vine de la Moloh, numele unui zeu in culturile romane.

Acest zeu nu aducea nimic pozitiv ba dimpotriva, era la baza multor rele care se intamplau in acea vreme. Pentru a-l imbuna, comunitatile in care isi facea aparitia ii aduceau ca jertfa copii nou nascuti, rupti de la sanul mamelor lor.

"Voi nu vedeti ce zice Isaia? "Vai de cei ce fac masa dracilor si aduc jertfa lui Noroc". Si voi, crestinilor, scrieti noroc pe pomelnic. Vai de mine! Mare nebunie, mare ratacire! N-ai pe Dumnezeu? Pui pe dracul Noroc?

Numai ce auzi pe betivi la crasma zicand: "Hai noroc, cumatre!" Uneori vezi crestini pe drum ca se saluta: "Hai noroc, vecine!". Daca l-ai intreba cine-i Noroc, nu stie, dar stie sa-l pomeneasca.

Mai chemi pe dracul Noroc, dupa atatea mii de ani? Te inchini la satana? Zi: "Buna ziua, cumatre! Buna ziua, vecine! Buna seara, matusa!" Cand zici, buna ziua, arati ca Dumnezeu e bun.

Va rog sa nu-l mai puneti pe pomelnicele voastre si nici sa nu-l mai pomeniti pe idolul Noroc!", spunea parintele Cleopa.

 

Taguri: