Pe urmele sotilor Ceausescu, impreuna cu fostul senator Marius Marinescu, unul dintre putinii oameni care stiu secretele dictatorilor, dar si cotloanele Palatului in care cei doi au trait pana in 20 decembrie 1989!

Autor: Daniela Iliuta
Actualizat: 24 apr 2017, 18:57

Dincolo de opulenta si luxul in care se scaldau "cei mai iubiti fii ai tarii", Palatul Primaverii ascunde cateva incaperi secrete.

 
Ca nimeni sa nu isi dea seama ce se ascunde in cotloanele Palatului, Ceausescu a avut grija ca locul secret sa para unul obisnuit. Astfel, dupa cele 17 trepte de marmura, care separa doua intrari, pare ca ajungi intr-o sala de ceremonie, si nu in cel mai sigur si bine pazit loc din Romania. In centrul buncarului, dotat cu generator, ventilatie si apa curenta, se afla o masa de lemn masiv si opt jilturi sculptate.

 Dincolo de zidurile groase, se spune ca s-ar afla mai multe tuneluri care se intind pe zeci de kilometri sub Bucuresti. Se pare ca numai cativa dintre oamenii lui Ceausescu stiau de ele, iar strazile subterane pot fi si astazi folosite de Presedintele tarii, a carui resedinta se afla la doi pasi de Palatul Primaverii.