Ce pot face doua maini dibace. Elevii unei scoli s-au mobilizat si au facut fericiti sute de copii din Uganda

Autor: Silviu Bunea
Actualizat: 27 apr 2017, 14:14

Uganda este una dintre cele mai sarace tari din continentul african si o pereche de incaltaminte pentru copii reprezinta un lux pentru cele mai multe familii.

Elevii unei scoli din Texas confectioneaza incaltaminte pentru copii folosind materialul de la jeansi vechi. Mai departe, incaltamintea este donata copiilor saraci din Uganda, care se confrunta cu un parazit ce le ataca piciorusele.

Uganda este una dintre cele mai sarace tari din continentul african si o pereche de incaltaminte pentru copii reprezinta un lux pentru cele mai multe familii. Este motivul pentru care cei mai multi micuti umbla fara pantofi.

Insa acestia au de suferit din cauza purecelui de nisip, o insecta specifica zonelor subsahariene. Acesta intra in contact cu piciorusele goale ale copiilor si le infectii grave.

Sole Hope- o organizatie nonguvernamentala si elevii de la Hutto Middle School- Texas, SUA, s-au gandit sa le vina in ajutor printr-o idee inedita. Copiii de la scoala Hutto confectioneaza incaltaminte pentru copii din blugi vechi, pe care-i primesc din donatii.

Elevii au fost instruiti cum sa decupeze materialul din blugii veci si cum sa-l coasa pentru a da nastere unei pereche de incaltaminte pentru copii. Produsele iesite din mainile lor ajung la organizatia Sole Hope, care mai departe le trimit copiilor saraci din Uganda. Proiectul a fost primit cu mult entuziasm de micutii din tara africana, mai ales ca multi dintre ei nu mai incaltasera vreodata vreo pereche de incaltaminte pentru copii.

Entuziasm exista si in randul elevilor care iau parte la acest proiect. Abigayle Fritz, elev in clasa a saptea, este unul dintre ei. Acesta spune ca este fericit ca poate intinde o mana de ajutor unor micuti care se confrunta cu grave probleme si pentru care incaltamintea pentru copii reprezinta un concept abstract: "Copiii din Uganda nu au pantofi, motiv pentru care au insecte mici in picioare, o boala ce se numeste Tungiasis.

Insectele se numesc pureci de nisip si intra in picioarele lor".

Mya Sadler, o fetita in varsta de 12 ani, isi descrie si ea satisfactia pe care o are si care creste odata cu fiecare pereche de incaltaminte pentru copii care iese din manutele ei: "Am vazut poze cu copii care le poarta si sunt atat de fericit ca au primit o pereche de pantofi.

M-au facut sa ma simt foarte fericita in sufletul meu", a marturisit micuta Mya.

Laci Hebel, in varsta de 13 ani, spune ca aceasta experienta i-a servit o lectie de viata. Sustine ca nu s-a gandit niciodata la cat de multa importanta poate avea o simpla perece de incaltaminte pentru copii: "Eu luam pantofii ca pe ceva firesc, niciodata nu mi-am dat sema cat de pretiosi pot fi pentru altcineva.

Nu stiam ca poti face ceva atat de important dintr-o simpla pereche de blugi vechi si care are un asa mare impact asupra multor vieti".

 


În a doua parte a ediției de astăzi din „Casa iubirii”, Patrick a chemat-o în camera roșie pe Bianca Giurcă, însă cei doi nu au vorbit despre ei, ci mai mult despre tensiunile cu care s-a confruntat concurenta.