Cum sa iti planuiesti cu succes vacanta in Marea Britanie?

Autor: B.M.
Actualizat: 09 mai 2017, 17:17

Cu siguranta atunci cand vine vorba despre cele mai interesante destinatii turistice ce trebuie vizitate macar o data in viata, Marea Britanie este pozitionata printre primele locuri.

Fiind o tara extrem de renumita prin numeroasele sale atractii pentru turisti, aceasta acorda o atentie deosebita turismului care, din cum se observa in fiecare an, se dezvolta din ce in ce mai bine.

Asadar, atunci cand sunteti interesati de o astfel de experienta, trebuie sa incepeti planificarea excursiei cat mai din timp pentru a fi pe deplin siguri ca veti beneficia de cele mai memorabile amintiri.

Pasii principali, pe care trebuie sa ii urmati cu rigurozitate atunci cand incepeti planificarea unei excursii in Anglia, sunt prezentati in cele ce urmeaza:

1. Stabilirea perioadei in care doriti sa porniti in aceasta aventura in Marea Britanie: ei bine, primul pas pe care trebuie sa il parcurgeti in procesul complex de planificare a unei excursii consta in alegerea perioadei exacte in care doriti sa vizitati obiectivele turistice.

In functie de aceasta vor depinde in mare masura si celelalte aspecte, pe care in mod cert trebuie sa le aveti in vedere.

Anglia este o tara care se deosebeste intr-o maniera gratioasa indiferent de sezon. De exemplu, in timpul anotimpului rece veti putea sa va bucurati de ornamentele deosebite pentru Craciun, de Targul de Craciun si de alte astfel de elemente inovative.

In schimb, daca alegeti anotimpul calduros sau cu temperaturi mai ridicate, veti putea sa profitati de numeroasele evenimente ce au loc la castelele din Anglia si, de asemenea, sa vizitati marea majoritate

a obiectivelor turistice fara sa fiti impedicati de vremea racoroasa.

Totusi, asigurati-va ca perioada aleasa este cea mai avantajoasa pentru dumneavoastra atat din perspectiva timpului liber, cat si din punctul de vedere al locului de munca.

2. Stabilirea modalitatii de transport: in mod definitoriu, dupa ce ati ales perioada in care considerati ca ar fi mai avantajos sa vizitati Marea Britanie, trebuie sa va ocupati de tot ceea ce tine de transportul dumneavoastra catre aceasta tara minunata.

Astfel, o buna modalitate de transport consta prin intermediul unei firme de transport care efectueaza si drumuri la nivel international. In acest fel, veti putea sa va bucurati si de experienta unica a transportului maritim spre Anglia, prin numeroasele feriboturi.

Un bun exemplu este firma de transport de top Euro Fratello, care asigura curse spre Marea Britanie, cu plecare in mai multe zile ale fiecarei saptamani.

De asemenea, avantajele de care vine insotita aceasta modalitate de transport sunt numeroase: posibilitatea de a avea bagaj mai mare decat cel impus de companiile aeriene, posibilitatea de a achizitiona un bilet dus-intors, insa la intervalele dorite si la acelasi pret de fiecare data, preturi avantajoase si constante, indiferent de perioada.

3. Lista obiectivelor turistice de vizitat in Marea Britanie: atunci cand v-ati orientat vacanta catre aceasta tara, ei bine, trebuie sa va planificati si sa va stabiliti din timp itinerariul, deoarece nu este deloc recomandat sa lasati acest aspect spre ultimele

momente si sa riscati sa va cuprinda stresul.

Exista numeroase puncte turistice faimoase pe care nu trebuie sa le omiteti din a le vizita, printre care se numara: Big Ben din centrul Londrei (fiind o locatie emblematica pentru aceasta tara), Palatul Buckingham din centrul Londrei (este resedinta oficiala a suveranului Ragatului Unit), muzeul de ceara Madame Tussauds (unde va veti putea poza alaturi de vedetele dumneavoastra favorite), Gradina Botanica Regala, Turnul Londrei (una dintre cele mai mari cladiri istorice ale Marii Britanii) si multe alte astfel de locatii de-a dreptul interesante.

4. Stabilirea locului de cazare: intrucat v-ati stabilit celelalte aspecte necesare unei excursii de succes, un alt element important asupra caruia trebuie sa va indreptati atentia tine de modalitatea de cazare pentru care optati.

Totusi, cel mai bine ar fi sa stabiliti din timp exact hotelul dorit pentru a beneficia de siguranta ca veti avea unde innopta pe toata perioada excursiei dumneavoastra. De asemenea, cu cat cautati din timp o varianta accesibila, este mare posibilitatea ca preturile sa nu fie chiar atat de ridicate precum ar fi in situatia in care rezervati cu doar cateva zile inainte.

5. Pregatirea bagajului si imbarcarea! Cu siguranta asteptati cu nerabdare ziua plecarii! Totusi, pentru a nu uita nimic din cauza grabei de ultim moment, nu strica sa intocmiti o lista ce sa contina exact lucrurile cu adevarat nelipsite din bagajul dumneavoastra, asa cum sunt: aparatul de fotografiat, selfie-stick-ul, incarcatorul la telefon si altele similare.

Asadar, atunci cand va doriti sa fiti pe cat se poate de bine organizati cu privire la planificarea unei excursii de succes in Marea Britanie, recomandat ar fi sa va orientati in functie de aspectele mentionate mai sus care va vor fi de un real ajutor.

 

Taguri: