Gastrita si ulcerul sunt ameliorate de consumul de mamaliga calda in loc de paine, malaiul avand efect de reducere a aciditatii si de calmare.
Prelungeste viata
Cercetatorii endocrinologi considera ca un consum zilnic de mamaliga scade cu 60% riscul de boli psihice generate de disfunctii tiroidiene. De asemenea, regleaza concentratia de glucoza in sange, fiind de folos diabeticilor, si reduce cantitatea de colesterol din sange, scazand astfel riscul de ateroscleroza si, implicit, de infarct.
Consumul acestui aliment este raspunzator si pentru longevitate, fiind folosita ca leac inca de pe vremea romanilor.
Dezvolta musculatura
Un fiziolog spaniol a observat ca cei mai apti copii pentru sporturi de performanta din Ecuador si Columbia aveau o bogata alimentatie in „terciuri de porumb”. Ulterior, a initiat un amplu program de cercetare in medicina sportiva, descoperind ca aceleasi substante derivate ale acidului palmitic si arahidonic au rol in dezvoltarea fibrei musculare, prin modificarea modalitatii de actiune a hormonilor tiroidieni.
Cititi continuarea pe kfetele.ro.