Viata dupa BREXIT. Natalia, o barmanita cu doua facultati si Mariana, o victima a comunismului cu o poveste de Hollywood, si-au reconstruit vietile la Londra, dar privesc cu ingrijorare catre viitor

Autor: Silviu Bunea
Actualizat: 07 aug 2017, 12:19

Romania pierde intr-un sigur an populatia echivalenta unui oras de dimensiuni medii. Sunt cifre ingrijoratoare care inca arata ca ai nostri isi cauta norocul prin lumea larga.

Printre acestia, se afla si Mariana si Natalia, doua romance pe care le-am gasit la munca, la Londra. Una le-a decorat englezilor metroul, cealalta e, deocamdata, ospatarita, dar spera ca va razbi si ca artista.

 

E ora cinci dupa amiaza. In subteranul londonez e tot o forfota iar lumea se grabeste care incotro. Suntem la Tottenham Court, una dintre cele mai spectaculoase statii de metrou din lume. 

 

Miile de romani se intorc spre casele lor, dupa o zi grea de munca. Ceea ce nu stiu ei si nici britanicii este ca o romanca de-a noastra si-a lasat, la propriu, amprenta asupra acestui loc. Numele ei: Mariana Gortan.

 

 

Intr-un alt cartier, Natalia grabeste pasul. Se grabeste sa ajunga la timp in barul unde lucreaza, cu jumatate de norma, ca barman.

Numara orele pana cand se va intoarce la plansa de desen, pasiunea ei de o viata, la care nu a renuntat de cand s-a stabilit in Regatul Unit. Ceea ce putin stiu e ca Natalia a absolvit doua facultati: Geografie si Film-Foto-Media, la Cluj. E un regizor care ar fi trebuit sa aiba un viitor stralucit in Romania, dar pe care tara nu l-a vrut si care acum isi cauta un rost printre straini. 

 

 

Natalia e prietena Marianei Gortan de ani buni, se au una pe alta printre straini. 

 

Urmareste materialul video de mai jos pentru a vedea cum privesc cele doua romance BREXIT-ul, iesirea Marii Britanii din Uniunea Europeana, eveniment ce se anunta a fi un adevarat cosmar pentru muncitorii imigranti din Regat:

 

 

Taguri:

Indexarea pensiilor în 2025. Când și cum se vor aplica majorările. Calcul complet

După ce pensiile românilor au rămas înghețate la începutul anului, Guvernul ar putea decide o indexare cu o rată mai mică de 12%, începând din luna septembrie. Acest scenariu ar putea aduce mai mulți bani pentru diverse categorii de seniori, în funcție de resursele bugetare disponibile.