Actorul turc Kıvanç Tatlıtuğ (locotenentul Kurt Seyit din "In dragoste si in razboi"), salvat de medici in ultima clipa! A fost la un pas sa isi piarda viata de aceeasi boala ca Denisa Manelista

Autor: Silviu Bunea
Actualizat: 11 sep 2017, 12:38

Sacrificiile pe care actorii le fac pentru roluri trec adesea neobservate, insa acestea sunt dificile si, uneori, periculoase.

In 2014, actorul Kıvanç Tatlıtuğ suferea de apnee in somn si a mers pentru trament intr-un spital din Nişantaşı, Turcia. Dupa ce i-au fost facute mai multe analize de rutina, doctorii au descoperit ca ficatul actorului era grav bolnav, desi el arata intr-o forma extraordinara, dupa ce se antrenase cateva luni pentru un rol de luptator, in serialul "Kelebeğin Rüyası- Visul fluturelui".

 

Se pare ca dieta bogata in proteina urmata de Kıvanç pentru a-si consolda masa musculara a fost prea mult pentru ficatul actorului.

Acesta manca zilnic un kilogram de carne si lua suplimente proteice sub forma de pudra si se antrena intens.

 

Citeste si: BURAK OZCIVIT (Kemal din "Dragoste infinita") s-a apucat de box! Iata ce surpriza le pregateste fanilor sai, alaturi de unul dintre cei mai talentati colegi de breasla! VEZI pentru ce proiect important se pregatesc actorii!

 

 

Imediat, doctorii i-au taiat dieta proteica si au inceput un tratament intensiv de regenerare a ficatului. Din fericire, problema lui a fost descoperita la timp, inainte de a se transforma in ciroza hepatica, mult mai greu de tratat si, adesea, fatala.

 

Catabolismul proteinelor, in urma caruia rezulta un cetoacid si amoniac, consta in special in dezaminare, proces care se poate realiza pe mai multe cai, cea mai important fiind dezaminarea oxidativa, care are loc in ficat.

 

Amoniacul e otravitor si are efecte tragice atat asupra ficatului cat si a creierului.

 

 


În a doua parte a ediției de astăzi din „Casa iubirii”, Patrick a chemat-o în camera roșie pe Bianca Giurcă, însă cei doi nu au vorbit despre ei, ci mai mult despre tensiunile cu care s-a confruntat concurenta.