S-a incheiat cea de-a cincea editie !MPRO – Festivalul National de Improvizatie

Autor: B.M.
Actualizat: 14 sep 2020, 03:35

S-a incheiat editia a cincea !MPRO – Festivalul National de Improvizatie, care s-a desfasurat in perioada 7- 11 septembrie la Muzeul Naţional al Taranului Roman – Studioul Horia Bernea.

In cele cinci zile de Festival au fost spuse si traite zeci de povesti cu sute de personaje, create pe loc cu ajutorul a peste 1.000 de spectatori, si au fost generate noi abordari in teatrul de improvizatie.

Spectatorii au avut parte atat de divertisment cat si de povesti memorabile, emotii puternice si personaje cu care sa se  poata identifica.

Canadienii Missie Peters si Dave Morris au impresionat cu spectacolul de improvizatie si poezie „SpeakEasy”, trupa Backstage Boys a creat personaje jucause dar si scene de intimitate in formatul fluid „One Shot”, iar cel mai

bine vandut spectacol din Festival, musical-ul „Sing It!”, a cucerit sala cu refrene puternice si o energie debordanta, demna de Broadway.

Improvizatorii incepatori au participat la cele sase ateliere sustinute de invitatii cu experienta din Canada si Marea Britanie, dar si de cei mai cunoscuti traineri romani din domeniu (reprezentand Academia de Improvizatie, Şcoala de Improvizatie si Laboratorul de Impro din Recul), iar spectatorii curajosi dornici sa incerce improvizatia au urcat pe scena in cadrul celor doua sesiuni de Open Stage.

In perioada urmatoare, cu ajutorul unor grupuri de initiativa locala, !MPRO duce teatrul de improvizatie in trei cartiere bucurestene: sambata 16 septembrie – ora 17.00 la Centrul Comunitar Tei (Parcul Circului) si ora 18.00 la Gradina comunitara Gradinescu (bd. Bucurestii Noi nr. 50B), iar duminica 17 septembrie – ora 19.00 la Make a Point Pantelimon (str. Morarilor nr. 1).

Mai multe detalii pe www.improfest.ro si pe www.facebook.com/improfest.ro

 

Taguri:

Numerologul Oana Timofte a vorbit în exclusivitate la „Follow us” despre cum sunt afectate zodiile de eclipsa de lună.