Motivul pentru care medicii numesc gelul dezinfectant "MOARTEA LA STICLA". E SOCANT cum ni se scurteaza viata la fiecare apasare pe butonul dozatorului

Autor: Silviu Bunea
Actualizat: 14 sep 2020, 03:25

Inca de mici, am invatat ca trebuie sa ne spalam pe maini inainte sa mancam orice, pentru ca toate obiectele din jurul nostru sunt pline de bacterii si microbi.

Mizeria, microbii si virusii care se afla pe obiectele pe care punem mainile se transfera pe alimente si apoi ajung in corpul nostru, daca mancam fara sa ne spalam pe maini.

 

Adesea, nu avem timp sa ne spalam pe maini sau nu avem la indemana o sursa de apa, mai ales cand calatorim, asa ca sticlutele de gen dezinfectat fac parte din orice bagaj, pentru ca sunt comode si eficiente in omorarea microbilor de pe maini.

 

Totusi, un adevar socant a iesit la iveala recent.

 

Cercetatorii au descoperit ca, in procesul lor de distrugere a bacteriilor daunatoare de pe piele, aceste geluri omoara si bacteriile "bune", cele care se lupta cu infectiile si ne sprijina sistemul imunitar, care devine din ce in ce mai slab si mai ineficient.

 

Mai mult, recipientele de plastic in care sunt comercializate aceste geluri contin Bisphenol A (BPA), un compus chimic care deregleaza functionarea glandelor endocrine si creste riscul aparitiei cancerului, diabetului si a infertilitatii.

 

Sursa