Doliu in Romania! A murit una dintre cele mai mari actrite ale teatrului romanesc

Autor: B.M.
Actualizat: 18 oct 2017, 09:31

Pierdere mare pentru lumea teatrului romanesc!

Actrita Olga Tudorache, in varsta de 88 de ani, a murit. Anuntul a fost facut pe Facebook de actorul Florin Calinescu si de medicul Monica Pop.

Informatia a fost confirmata de un comunicat al Spitalului Elias. "Cu adanca parere de rau, Spitalul Universitar de Urgenta Elias anunta trecerea in nefiinta a celei care a fost o Mare Doamna a Teatrului Romanesc, doamna Olga Tudorache. Dansa s-a stins in liniste in Sectia de Terapie Intensiva a spitalului, in cursul noptii de 17 spre 18 octombrie 2017", se arata in comunicat.

(Agerpres)

Olga Tudorache a fost internata la Spitalul Elias din Capitala in 9 octombrie, iar in 12 octombrie a fost transferata la Terapie Intensiva.

Olga Tudorache, doamna teatrului romanesc, a imbogatit lumea teatrului si a cinematografiei din Romania, interpretand magistral roluri intre care se numara Vitoria Lipan din "Baltagul", dupa Mihail Sadoveanu, Beatrice din "Efectul razelor gamma asupra anemonelor", de Paul Zindel, si mama lui Mihai Viteazul in filmul din 1970, dar si formand generatii de actori, in anii in care a fost profesor universitar.

Aflati mai multe detalii pe hotnews.ro.

 


Numerologul Oana Timofte a vorbit în exclusivitate la „Follow us” despre cum sunt afectate zodiile de eclipsa de lună.