A descoperit ca laptele ei si-a schimbat culoarea imediat ce bebelusul ei a facut febra. Explicatia e incredibila, cu siguranta nu te-ai fi asteptat la asta

Autor: Silviu Bunea
Actualizat: 24 oct 2017, 13:40

Adesea, laptele matern isi schimba culoarea in functie de alimentatia mamei, insa nu era cazul acum.

Ashlee Chase, o tanara mamica din statul american Pennsylvania, a postat pe Facebook fotografia de mai sus, dupa ce a observat ca laptele ei si-a schimbat vizibil culoarea de indata ce fiica ei s-a imbolnavit si a facut febra.

Schimbarea de culoare a ingrijorat-o, asa ca a mers la medicul pediatru, care i-a spus ca schimbarea de culoare este in regula. De fapt, era mai mult decat in regula: motivul pentru care laptele isi schimbase culoarea era faptul ca avea grasimi  in plus si anticorpi care isi ajutau fiica sa lupte cu boala.


Se pare ca atunci cand un bebelus mananca de la mama sa si era bolnav, microorganismele de pe buzele lui ajung pe tesutul superficial al  sanului si stimuleaza un raspuns imunitar in corpul mamei, care schimba compozitia laptelui.

Acelasi mecanism functioneaza si daca mama se imbolnaveste: laptele  se schimba pentru a-l ajuta pe bebelus sa lupte impotriva infectiei mamei.

Ashelee impreuna cu fiica ei, Elliot

 

Taguri: