Doi sfinti facatori de minuni, sarbatoriti astazi in calendarul ortodox! Raspund la aceasta rugaciune si vindeca orice boala

Autor: B.M.
Actualizat: 13 sep 2020, 19:20

Sfinti importanti in aceasta zi in calendarul crestin-ortodox.

Credinciosii ii serbeaza pe Sfintii Doctori fara de arginti Cosma si Damian. Tatal lor care era necredincios a murit cand ei erau inca copii. Mama i-a crescut in evlavia crestina.

Prin exemplul vietii ei si prin citirea cartilor sfinte, Sf. Teodota a pastrat puritatea vietii copiilor ei prin respectarea poruncilor lui Dumnezeu, ajutandu-i sa devina barbati virtuosi si drepti.

Educati si formati ca doctori, ei au primit in dar harul vindecarii trupurilor si sufletelor bolnave prin puterea rugaciunii.

Ei vindecau chiar si animale.

Din iubire curata fata de Domnul si fata de semeni ei nu luau niciodata plata pentru serviciile lor, respectind porunca Mantuitorului Nostru Iisus Hristos care a spus: "In dar ati luat, in dar sa dati" (Mt. 10:8). Faima Sf. Cosma si Damian s-a raspandit in toata regiunea si oamenii i-au numit doctori fara de arginti.

Rugaciune vindecatoare catre Sfintii Doctori fara de arginti Cosma si Damian

Slavitilor facatori de minuni si Doctori fara de arginti, Cosma si Damian! Iubindu-L pe Hristos Dumnezeu din tineretile voastre, nu numai mestesugul doctorilor ati invatat, ci mai ales har neimputinat al tamaduirii tuturor bolilor ati primit de la Dumnezeu. Pentru aceasta, si pe noi, care cadem inaintea cinstitei icoanei voastre, degrab auziti-ne.

Pe copiii care cer ajutorul vostru la invatatura povatuiti-i cu rugaciunile voastre, ca, ravnind vietuirii voastre, sa afle nu numai cele pamantesti, ci mai ales sa sporeasca in cucernicie si in credinta cea dreapta.

Celor ce zac de boala si s-au deznadajduit de ajutorul omenesc, dar alearga la voi cu credinta fierbinte si rugaciune osardnica, tamaduire daruiti-le cu cercetarea voastra cea milostiva si de minuni facatoare; asijderea si pe cei ce din pricina bolilor grele au cazut in trandavire, in putinatate de suflet si in cartire, cu harul cel dat voua de Dumnezeu intariti-i in rabdare si indrumati-i ca sa priceapa sfanta si desavarsita voie a lui Dumnezeu in ce ne priveste si sa se faca partasi ai harului mantuitor al lui Dumnezeu.

Pe toti cei ce alearga la voi cu osardie ocrotiti-i de bolile cele crunte, si aparati-i de moartea naprasnica, si cu puternica voastra mijlocire inaintea lui Dumnezeu paziti-i neclintiti in dreapta credinta si ajutati-i in sporirea duhovniceasca, ca impreuna cu voi sa se invredniceasca in veacul ce va sa vina a lauda si a slavi numele cel preasfant si de mare cuviinta al Tatalui si al Fiului si al Sfantului Duh, in vecii vecilor.

Amin.

 

Taguri:

Numerologul Oana Timofte a vorbit în exclusivitate la „Follow us” despre cum sunt afectate zodiile de eclipsa de lună.