Ritmuri inedite de jazz turcesc in Romania

Autor: Bogdan Mihai
Actualizat: 02 nov 2017, 11:36

Golden Horn Brass, cea mai renumita trupa turceasca de jazz si muzica clasica, vine la Bucuresti, pentru un concert unic de jazz turcesc organizat de Institutul Cultural Turc Yunus Emre, impreuna cu Ambasada Turciei.

Evenimentul marcheaza 6 ani de cand Institutul Cultural Turc Yunus Emre le ofera romanilor experienta culturii, artei si civilizatiei din Turcia. Concertul va avea loc in data de 6 noiembrie 2017, incepand cu ora 19:00, la Teatrul National Bucuresti, Sala Studio.

Accesul in sala este gratuit si se face doar pe baza de rezervare la 021.211.13.16. Golden Horn Brass prezinta sunete noi si combinatii neobisnuite de instrumente, care alcatuiesc o experienta noua, cea a jazzului turcesc.

Cei cinci membri ai trupei Golden Horn Brass, PETER KORNER (trombon), NORİYOSHİ MURAKAMİ (tuba), JULİAN LUPU (trompeta), ELMAR AZİMZADE (trompeta) si BEGUM AZİMZADE, sunt muzicieni cu studii importante si concerte pe scene de prestigiu din Europa.

Ei sunt renumiti si ca membri ai Orchestrei Simfonice din Bilkent, Orchestrei de Stat pentru Opera si Ballet de la Istanbul, Conservatorului de Stat al Universitatii Mimar Sinan.

Golden Horn Brass interpreteaza genuri noi de baroc si jazz si combina melodii populare clasice, jazz, pop si anatolian cu stilul lor unic, intr-o sinteza muzicala a culturilor turcesti.

Quintetul Golden Horn Brass a fost fondat de Begüm (Gökmen) Azimzade in iulie 2004, cu scopul de a creste popularitatea muzicii orientale, prin instrumentele muzicale inedite: corn, trombon, tuba si trambita.

Inca din 2007, Golden Horn Bras isi doreste sa apropie cat mai mult elevii de muzica si de arta prin intermediul unor concerte educationale pe care le desfasoara in scoli.

In acest scop, ei au dezvoltat cu meticulozitate un repertoriu colorat, variind de la perioada baroca pana la prezent, precum si comandand multor compozitori turci sa scrie piese pentru ei.

Partenerii evenimentului sunt: Ambasada Republicii Turcia, Anchor Group, Turkish Airlines, PiArt Vision si restaurantele Divan. Parteneri media: Kanal D, Agerpres, Radio Romania Actualitati, Revista Avantaje si Nine O’Clock.