Ai credit pentru casa? Statul ti-ar putea plati ratele! Vezi daca te incadrezi

Autor: B.M.
Actualizat: 14 dec 2017, 13:50

O noua propunere legislativa in Parlamentul Romaniei.

Parlamentul ia in calcul adoptarea unui proiect de lege prin care politistii si cadrele militare sa poata utiliza suma compensatorie acordata pentru chirie si pentru achitarea ratei in cazul achizitiei unei locuinte.

Initiatorul sustine ca se impune recompensarea acestui personal, proportional cu rolul si locul pe care il ocupa in societate.

"Astfel, prin prezenta initiativa legislativa propunem ca suma compensatorie acordata cu titlu de chirie cadrelor vizate sa poata fi utilizata de catre acestea fie in vederea achitarii chiriei, fie in vederea achitarii ratei (fractiunii din rata) pe care o platesc pentru achizitia unei locuinte.

"In considerarea realitatilor contemporane vizând deficitul de cadre si plecarea acestora din sistem (pensionari masive), opinam ca este necesar un set de masuri pentru loializarea acestui acestui personal", precizeaza deputatul PSD Mihai Weber.

Potrivit modificarilor facute de initiator la Legea nr. 360/2002 privind Statutul politistului, acestia vor avea dreptul la o compensatie lunara pentru chirie sau pentru rata unui imprumut in cuantum de pâna la 50% din salariul de baza.

 

Taguri:

Numerologul Oana Timofte a vorbit în exclusivitate la „Follow us” despre cum sunt afectate zodiile de eclipsa de lună.