Se strica vremea: vin frigul, ninsorile si viscolul! Ce ne asteapta sambata si duminica

Autor: B.M.
Actualizat: 01 dec 2017, 13:30

Sambata, vremea se va mentine in general inchisa, cu precipitatii in cea mai mare parte a tarii si va fi in racire in special in nord si nord-est.

In Muntenia si Dobrogea va ploua si local se vor cumula peste 15...20 l/mp, in Oltenia si sudul Moldovei vor fi mai ales ploi, iar in Banat, Crisana, Maramures si Transilvania se vor semnala local precipitatii mixte; in nordul si centrul Moldovei si la munte vor predomina ninsorile.

Vantul va sufla slab si moderat, cu intensificari temporare in est si in sud-est, precum si in zona montanã inalta.

Temperaturile maxime se vor incadra intre 0 grade in nordul Moldovei si 11...12 grade pe litoral, iar cele minime vor fi de la -4 grade in estul Transilvaniei panã la 6...7 in sudul Dobrogei.

Duminica, vremea va fi inchisã si vor fi precipitatii cu caracter temporar in toata tara.

In estul Olteniei, in Muntenia, Dobrogea si sudul Moldovei va ploua, iar in restul teritoriului vor fi precipitatii sub formã de lapovita si ninsoare, local mai insemnate cantitativ si cu depunere de strat de zapada.

La munte va ninge, mai consistent in Carpatii Occidentali si nordul Carpatilor Orientali. Vantul va sufla slab si moderat, cu intensificari in zona montanã inaltã si in sud-est.

Temperaturile maxime se vor incadra intre 0 si 12 grade, usor mai ridicate in deltã si pe litoral, iar cele minime in general intre -3 si 6 grade.

 

Taguri:

Numerologul Oana Timofte a vorbit în exclusivitate la „Follow us” despre cum sunt afectate zodiile de eclipsa de lună.