Repatrierea persoanelor iubite decedate – o operatiune care poate fi simplificata

Author: B.M.
Actualizat: 04 ian 2018, 14:44

Viata este plina de neprevazut, acesta poate fi intalnit chiar la orice colt de strada, in tara proprie.

Din pacate, atunci cand o ruda sau o persoana draga noua alege sa plece in strainatate, intr-un loc necunoscut, neprevazutul capata niste cote alarmante, care pot deveni adevarate surse de stres.

Posibilitatea sa se petreaca evenimente neplacute creste exponential, iar in unele dintre cazuri se poate ajunge ca ultima veste primita in legatura cu persoana respectiva sa aiba legatura directa cu moartea sa.

In sine, moartea este un eveniment tragic, care aduce totodata un soc psihologic puternic. In cazul in care decesul s-a petrecut in afara tarii, durerea este chiar mai mare.

Pana ce nu poate fi adusa in tara, respectiva persoana nu poate fi jelita si nici nu se poate inmormanta crestineste, dupa cum cere traditia.

Solutia trebuie gasita cat mai repede in acest caz, tocmai de aceea un serviciu pentru repatriere decedati ar putea fi una dintre cele mai la indemana si mai econome solutii.

Pentru ca decesul unei persoane atrage o multitudine de aspecte legale, cel mai bine este ca in acest caz sa se apeleze la servicii complete, care sa acopere si problema aspectelor legale, care trebuie rezolvate.

Acestea sunt 5 la numar si au urmatoarele denumiri: pasaport mortuar, certificat de deces, certificat de constatator al decesului, certificat de imbalsamare, precum si autorizatie de transport funerar international. Fara acestea, persoana decedata nu ar avea cum sa fie adusa inapoi in tara de provenienta.

In plus, o firma serioasa precizeaza complet tarile in care poate sa presteze acest fel de servicii. Cele mai multe dintre acestea mentioneaza clar ca numai in tarile din Uniunea Europeana pot sa isi desfasoare activitatea.

In plus, pretul repatrierii este calculat in functie de anumite criterii corecte, nu dupa ureche. Astfel, in estimarea pretului corect, se vor lua in calcul diversi factori, precum tara (cat este de indepartata de Romania), localitatea din tara respectiva, dar si punctul in care va trebui repatriat defunctul, in tara.

De asemenea, cumpararea unui sicriu nu ar trebui sa fie o problema in acest caz, pentru ca o firma cu oameni profesionisti ar trebui sa se ocupe de acest aspect.

In plus, sicriul ales nu este in niciun caz unul comun, care sa se poata gasi la orice firma de pompe funebre. Procedura este in acest caz urmatoarea: intr-un sicriu de lemn, ceva mai mare ca dimensiune se pune un altul, care de data aceasta este din zinc si cu grija sigilat.

Chiar de nu ar parea important in prima faza, este necesar sa se tina cont si de istoricul firmei alese pentru a se ocupa de repatriere decedati. Experienta in domeniu, precum si parerile fostilor clienti legate de promptitudinea serviciilor oferite vor crea o imagine de ansamblu, cat se poate de realista.

In asa fel, alegerea va fi facuta in cunostinta de cauza, iar corpul persoanei decedate va fi adus fara niciun fel de complicatii inapoi acasa, acolo unde ii este locul. Ultimul omagiu adus se va desfasura astfel pe linia sa normala si crestineasca.

 


Robi pare că își dorește o relație cu Teodora, însă aceasta nu este atât de hotărâtă, iar sfaturile celor apropiați au făcut-o să păstreze distanța față de concurentul de la „Casa iubirii”.