Tot ce trebuie sa stii despre verificarea conturilor la pariuri online

Author: Bogdan Mihai
Actualizat: 25 ian 2018, 17:51

Deschiderea unui cont la o casa de pariuri online presupune o procedura „birocratica”, si anume verificarea identitatii.

Concret, operatorul iti solicita documente personale care sa ateste ca nu incerci cumva sa pacalesti sistemul. Poti afla de aici cat de sigur este sa furnizezi asemenea documente: https://pariurix.com/verificarea-contului-kyc-la-agentiile-recomandate.html

Pe scurt, nu sunt probleme. Nu am citit sa se fi plans vreun parior ca i-au fost folosite datele personale in savarsirea unor fraude. Indiferent daca esti sau nu convins de justetea unei astfel de solicitari, daca vrei sa pariezi online, trebuie sa te conformezi.

Verificarea actului de identitate

Ca sa nu ai probleme, iti voi povesti in acest articol tot ce presupune aceasta procedura de verificare a contului. Sa incepem cu inceputul. Dupa ce ai completat formularul de inscriere, esti informat ca in maxim 30 de zile calendaristice trebuie sa trimiti operatorului dovezi ca ai varsta legala sa pariezi si ca folosesti instrumente financiare proprii pentru alimentarea contului, nu ale prietenilor, rudelor sau, Doamne fereste, furate.

Intr-o prima faza ti se solicita doua documente. Poate chiar trei. Toti operatorii iti cei in primul si in primul rand o copie a unui act de identitate. Poate fi vorba despre carte de identitate, pasaport sau chiar permis de conducere.

Trebuie sa ai grija ca toate informatiile de acolo sa fie identice cu cele completate in formularul de inscriere (nume, adresa etc.). Altfel, este posibil ca verificarea sa esueze si sa pierzi banii depusi.

Au fost cazuri in care reprezentantii casei de pariuri au considerat ca este necesar sa faca verificari suplimentare si au cerut ca pariorul sa trimita o fotografie a sa tinand in mana actul de identitate sau au optat chiar pentru o verificare telefonica.

Alte documente solicitate

Daca ai folosit un card bancar pentru alimentarea contului, este obligatoriu sa trimiti o copie a lui. Acesta este al doilea document solicitat de orice casa de pariuri la care iti poti deschide cont. Asa cum spuneam, este posibil ca unii operatori sa ceara inca din prima faza si o factura de utilitati.

Aceasta trebuie sa fie de data recenta, sa fie pe numele tau si sa includa adresa pe care o ai si pe cartea de identitate. Alti operatori solicita factura de utilitati abia cand doresti sa faci prima extragere.

Situatii speciale

Sunt si cazuri speciale in care pariorul abia a implinit varsta majoratului si locuieste cu parintii, caz in care nu are nicio factura de utilitati pe numele lui. El poate opta sa trimita un extras de pe contul bancar. Daca pariaza online, se presupune ca a alimentat contul prin card sau direct din contul bancar.

Si aici poate aparea o situatie aparte: unii bookmakeri au si agentii stradale, unde poti depune bani in contul online la ghiseul Cash Point. Pana la urma, prin dialog cu angajatii operatorului, se rezolva totul.

Atentie la detaliile tehnice

Trebuie sa fii atent la formatul in care sunt acceptate fisierele si la dimensiunea maxima pe care o pot avea. Documentele pot fi incarcate direct pe site-ul de pariuri sau pot fi trimise pe email. Fiecare operator te informeaza in detaliu in legatura cu acesti pasi.

General valabile sunt conditiile privind calitatea imaginilor. Trebuie sa se vada foarte clar atat portretele, cat si informatiile scrise pe documente. Daca nu ai scanner, poti fotografia documentele, dar ai grija sa nu se declanseze blitzul. De asemenea, este bine sa se vada colturile documentelor.

Pe fata cardului trebuie sa fie vizibile primele 6 cifre si ultimele 4 cifre. Doar cele 6 cifre ramase trebuie acoperite, in rest toate informatiile de pe fata cardului sa ramana vizibile! Pe spatele cardului codul CVV trebuie acoperit (ultimele 3 cifre). Daca nu vei face operatiunea de verificare a contului, poti paria pana la finalul termenului de gratie, dar nu poti retrage bani.

 

Taguri:

Ultimul episod al serialului „Vinovați de Iubire” este difuzat la data de 20 septembrie 2024. Urmărește episodul 54 al serialului “Vinovați de iubire” online live, în această seară.