Vin ninsori uriase peste Romania? Directorul ANM a facut anuntul: ce ne asteapta in luna februarie

Autor: Bogdan Mihai
Actualizat: 30 ian 2018, 13:48

Elena Mateescu, directoarea Administratiei Nationale de Meteorologie, a vorbit despre cum va fi vremea in luna februarie.

In ultima perioada au circulat o serie de informatii potrivit carora in curand ne paste o schimbare radicala a vremii, cu ninsori uriase, viscol si ger polar.

Se pare insa ca nu va fi cazul, luna februarie anuntandu-se a fi mai calda decat in mod normal.

"Luna februarie pastreaza tendinta unor valori mai ridicate decat in mod obisnuit in Dobrogea, cea mai mare parte a Munteniei si Olteniei.

"In restul tarii, valorile sunt apropiate de normele climatologice ale perioadei. Vor fi mai multe zile la rand cu temperaturi de peste 15 grade Celsius.

"In schimb, tendinta cantitatilor excedentare de precipitatii se va extinde in toata tara in cursul lunii martie (…)

"Putem sa avem anumite probleme de natura hidrologica, pe secvente scurte de timp si la nivel local, cum de altfel se intampla in mod obisnuit in Romania, intr-o luna martie foarte capricioasa”, a spus Elena Mateescu, la Romania TV.

"Aprilie pare a fi o luna mai rece decat in mod obisnuit, in Transilvania, Maramures si in Moldova.

"In restul tarii valorile vor fi apropiate de norme. Tendinta unor cantitati excedentare de precipitatii se mentine si in aceasta luna. Asadar, primele doua luni ale primaverii vor fi bogate in precipitatii", a mai spus directorul ANM pentru Romania TV.