Hanoracul, cel mai cool si practic articol vestimentar pentru barbati

Author: Silviu Bunea
Actualizat: 13 sep 2020, 09:05

Orice barbat din lume are piesa lui de care nu se poate desparti.

 Este frumoasa, i se potriveste la aproape orice eveniment, fac o pereche perfecta, nu se demodeaza niciodata si, cand el decide sa iasa in oras cu alta piesa, ea il asteapta cuminte acasa.  Are si un nume: hanoracul.

Fiecare barbat abordeaza stiluri vestimentare diferite. In functie de personalitate, varsta, eveniment sau momentul zilei, barbatii aleg cu grija ceea ce poarta. Important este sa se imbrace astfel incat sa se simta comod, dar si cool. Insa indifeernt de stil, nu trebuie sa lipseasca din garderoba hanoracul.

Ce este un hanorac?

Este o jacheta cu gluga sau bluza cu gluga cu buzunare cusute in partea frontala si un snur pentru a regla deschiderea glugii, confectionat in general din bumbac.

Putin stiu ca articolele de imbracaminte cu gluga fac parte din vestimentatia barbatilor si femeilor de secole. Imbracamintea uzuala pentru calugari in Europa medievala includea o gluga atasata unei tunici sau haine. Hanoracul, asa cum il cunoastem azi, a fost creat pentru prima data in Statele Unite ale Americii in anii ’30 pentru muncitorii de pe docuri care trebuia sa faca fata frigului, urmand ca mai tarziu, mai exact in anii ’70 sa devina extrem de popular in special in randul tinerilor. Cultura hip-hop care a luat avant in acesta perioada este responsabila pentru popularizarea acestui articol care a fost preluat si de designeri de renume.

Deja in anii ’90 acest stil vestimentar urban, imbratisat la inceput doar de apartenentii anumitor culturi (punk, rap,), doar de tineri sau anumite rase, devine un simbol al unitatii, purtat de oameni din toate categoriile sociale si de toate varslele.

Acum aproape orice brand de imbracaminte produce hanorace pentru barbati, femei si copii.

Doua cuvinte iti vin in minte si le asociezi cu aceasta tinuta: confort si caldura, mai ales daca pui intotdeauna comoditatea inaintea oricarui aspect.

Alegerea haroracului potrivit nu este dificila deoarece se potriveste oricarui tip de corp indiferent de silueta sau structura. In general, se poarta de la inceputul toamnei si este util pe tot parcursul sezonului rece. La fel de usor se poate asocia cu jeansi sau pantaloni de stofa, bocanci sau pantofi sport in functie de starea de spirit din ziua respectiva. Un hanorac Adidas poate fi un fashion statement. Asadar, alegand un astfel de articol, nu inseamna ca neglijam ultímele trenduri in moda.

Unul dintre cele mai cool articole pentru vreme rece, hanoracul, este potrivit in mai multe situatii. Poate fi asociat fara problema intr-o tinuta pentru serviciu si te va feri totodata de frig oferindu-ti tot confortul de care ai nevoie. Poate fi purtat ca atare sau pe sub o jacheta mai groasa daca temperatura de afara o cere.

Si la capitolul design, hanoracele pot imbratisa mai multe stiluri: clasic sau asimetric, cu fermoar sau fara, cu buzunare laterale sau cu buzunar central.

Hanoracul este, poate, cel mai des intalnit articol vestimentar din sifonierele noastre si este extrem de usor de imbracat, util si comod. Daca nu ai deja unul, ori simti ca cel pe care il ai e demodat, cauta acum un magazin cu hanorace pentru barbati si alege-ti preferatul.

 


Robi pare că își dorește o relație cu Teodora, însă aceasta nu este atât de hotărâtă, iar sfaturile celor apropiați au făcut-o să păstreze distanța față de concurentul de la „Casa iubirii”.