3 mituri despre jucariile LEGO pe care sa nu le crezi

Autor: Silviu Bunea
Actualizat: 16 feb 2018, 10:18

LEGO a fost desemnat in 2017 cel mai puternic brand din lume, surclasand anul trecut nume ce obisnuiau sa fie de fiecare data pe primele pozitii ale acestui clasament.

Poate ca acest lucru nu mira pe absolut nimeni, avand in vedere universul creat, de-a lungul timpului, in jurul celebrelor piese colorate. Astazi, cu un numar de angajati de peste 19.000 si peste 42 de birouri in intreaga lume, LEGO este cel mai mare producator de jucarii din lume, precum si cel mai mare producator de … anvelope.

Exact, ai citit bine, producatorul danez producand mai multe unitati pentru rotile de jucarie din seturile sale, decat jucatori importanti de pe piata mondiala a cauciucurilor, precum Pirelli, Goodyear sau Yokohama.

Insa in jurul acestui brand circula si o multime de mituri, iar pe 3 dintre acestea le vom demonta foarte rapid, in randurile de mai jos:

Jucariile Lego sunt doar pentru copii

Ai fi surprins sa afli cati adulti achizitioneaza chiar si la o varsta inaintata seturi Lego noi, fie dintr-o pasiune pe care o au inca din copilarie, fie pentru a se juca alaturi de copiii lor.

Ce-i drept, producatorul danez stie sa ofere fiecaruia, de la mic la mare, cate un set pe masura varstei, cu grade diferite de dificultate.

De exemplul, Lego Disney sau Lego Classic sunt numai bune pentru cei mici, in schimb ce alte seturi mai complexe, precum Lego Technic, sunt extrem de apreciate de persoanele adulte. Un lucru este cat se poate de sigur: jucariile si seturile Lego sunt special concepute pentru a se bucura de ele intreaga familie, in cele mai frumoase momente de acasa.

Te plictisesti rapid de un set

O afirmatie cat se poate de falsa, daca stai sa te gandesti cate optiuni ai pentru a realiza mereu alte forme noi, cu ajutorul aceluiasi set. Daca astazi v-a iesit extrem de bine un castel complex, cu turnuri si porti pe toate partile sale, maine, cu aceleasi piese, puteti construi o nava spatiala sau o super-arma cu laser.

Inca un lucru extrem de minunat: piesele Lego, de la prima lor editie si pana in prezent, se imbina foarte bine, indiferent de anii de productie. De aceea, daca ai pe acasa seturi mai vechi, le poti combina piesele cu altele din seturi mai noi, pentru a da mereu viata altor povesti atat de interesante din universul Lego.

Sunt doar simple jucarii

Ai putea crede acest mit, insa doar pana cand vei pune mana pe primul set Lego. Vei vedea cate lucruri interesante despre mecanica te poate invata un set Lego Technic, sau cum poti face primii pasi in lumea fascinanta a roboticii, cu un set Lego Mindstorms. Mai mult decat atat, jucariile Lego le ofera celor mici sansa sa forteze mereu limitele creativitatii, pentru ca aceste piese au un caracter extrem de versatil.

Asa cum spuneam si in randurile de mai sus, povestea nu se termina niciodata, atunci cand ai mana un set Lego, iar educatia si creativitatea copiilor au mereu de castigat.

Daca inca nu ai avut pana acum niciun set Lego, este timpul sa il cumperi chiar acum pe primul. In functie de varsta pe care o ai, sau de preocuparile tale, iti poti lua de pe net exact setul Lego potrivit pentru timpul tau liber!

 

Taguri: