5 lucruri pe care trebuie sa le stii despre implanturile dentare

Author: Silviu Bunea
Actualizat: 26 feb 2018, 14:30

Zambetul face parte din acea categorie de stare pe care daca ai decis sa il scoti la suprafata, atunci va exprima o multime de lucruri despre tine.

Mai mic sau mai larg, acesta are puterea de a te (re)prezenta in fata lumii si a “spune” ce fel de persoana esti. Introvertit sau expansiv, volubil ori ceva mai asertiv te incadrezi intr-un tip de temperament despre care intotdeauna se pot emite pareri. 

Starea de bine se reflecta in imaginea pe care o avem despre noi, acea stima de sine pe care stii sau inveti cum ar trebui sa o gestionezi. Este dovedit faptul ca dantura frumoasa si sanatoasa creste predispozitia catre o viata sociala implinita si activa. Tehnicile si tehnologiile moderne cu privire la implanturi dentare se bucura de popularitate in continua ascensiune, desi au existat perioade cand acest subiect era considerat unul tabu, destul de ascuns si fara prea mari dorinte de a impartasi opiniei publice lucruri destul de firesti care deranjau atat la nivel fizic, dar mai ales in plan psihologic acolo unde puteau genera diverse traume.

Dar, astazi discutam despre un fenomen care a capatat notorietate, si-a castigat teren si locul fruntas in chestiuni stomatologice.

Ce trebuie sa stii despre un implant dentar?

  1. Arata si se comporta ca un dinte natural. Va fi parte integranta din organism, si fara sa fie respins de acesta, va oferi confort cu grad ridicat asupra starii pacientului. Este evident ca acesta trebuie sa respecte totusi, recomandarile si sfaturile medicului curant asa incat sa se poate discuta despre o investitie sanatoasa si pe intreg parcursul vietii.
  2. Evolutia medicinei moderne vorbeste astazi despre faptul ca pacientul NU va resimti durere acuta dupa incheierea procedurii, ci doar un usor disconfort pe parcursul a 1-2 zile, in functie de organism si gradul de suportabilitate a acestuia.
  3. Implanturile dentare se ingrijesc in aceeasi maniera ca si dintii naturali. Acestea ajuta si ofera solutii cu privire la preventia pierderii substantei osoase.
  4. Ele pot fi puse persoanelor adulte, varsta nefiind factorul determinant in alegerea procedurii, ci mai curand starea de sanatate a celui care a solicitat interventia.
  5. Pentru a veni in sprijinul clientilor, mare parte din clinici ofera posibilitatea de achita contravaloarea serviciilor cu plata in rate. Asadar, intotdeauna vor exista solutii practice pentru redobandirea unui zambet natural si sanatos.

In defintiv, cu totii trebuie sa fim constienti ca intotdeauna mentinerea si protejarea sanatatii orale trebuie sa faca parte din actiunile noastre de zi cu zi. Mentinem si ne straduim sa conservam mai bine cu ceea ce am fost inzestrati de la natura, dar daca situatia o impune trebuie sa fim si informati ca nu exista nu se poate, ci doar nu vrem sau usoare neglijente.
Un zambet cu incredere se poate intretine cu cel putin un control anual in cabinetul medicului stomatolog si alte cateva notiuni de igiena personala care trebuie sa faca parte din ritual nostru zilnic de frumusete.
Deci... sa zambim mai mult!
 

 

Taguri:

Robi pare că își dorește o relație cu Teodora, însă aceasta nu este atât de hotărâtă, iar sfaturile celor apropiați au făcut-o să păstreze distanța față de concurentul de la „Casa iubirii”.