Ce martisoare purtam in 2018?

Author: Silviu Bunea
Actualizat: 09 dec 2020, 13:12

Acesta este asociat ca element de tranzitie dinspre iarna spre primavara, o forta a binelui, a fragilitatii si mai ales a optimismului.

Ce reprezinta acest simbol?

Martisorul, porte bonheur-ul asociat renasterii, a capatat de-a lungul vremurilor valente incarcate de o simbolistica intensa. Sustinut de cele doua fire rasucite, unul rosu si celalalt alb, yin-yang-ul autohton ce contine dragoste si puritate este in subsidiar, o stare.

Simbolurile primaverii, diafane si sensibile acestea contureaza imaginea unor gesturi pline de tandrete si dau mai departe zambete pline de incredere. Indiferent de forma in care acestea sunt interpretate si oferite, micile cadouri cu stil sunt totusi nistecreatii pline de inspiratie.

Fie ca vorbim despre martisoarele traditionale lucrate manual cu migala (din lut, lana, hartie creponata sau chiar suprapuneri de materiale), imagini personalizate sau martisoare de argint ele isi pastreaza farmecul legendar pentru ca sunt oferite cu apreciere si respect pentru cele mai dragi fiinte. Trendurile propun o multitudine de variante anual, asa incat fiecare poate alege in functie de gust, placere sau buget ceea ce considera ca va face o impresie de neuitat.

Asa incat, se poate opta si pentru gama de lux (cu pandantive, bratari, brose sau coliere), plina de eleganta si rafinament care duce mai departe mesajul pozitiv si plin de iubire inceput cu sute de ani in urma. Si pentru ca deja ne referim in 2018 la martisoare bijuterii ce pot fi purtate pe tot parcursul anului, si nu doar luna martie, ofertele care apar in targurile de profil, magazine online/offline acopera tendinte din cataloage de specialitate.

Micile simboluri au parte de design propriu in raport cu brandul pe care il reprezinta si se transforma in piese purtabile, de real succes. Sunt puse la dispozitia clientilor o varietate de modele cu mesaje deosebite care pot satisface chiar si cele mai pretentioase gusturi.

Daruirea catre doamne si domnisoare a devenit o traditie popularizata si raspandita inca din cele mai vechi timpuri. Martisorul este in sine o poveste.

Desi a inceput ca o amuleta in lupta bine-rau, cu dorinta de belsug si sanatate, spor al casei si iubire puternica, astazi se identifica si se cauta ca o bijuterie.