Criterii pentru cumpararea unui apartament - Tu ce iti doresti?

Author: Bogdan Mihai
Actualizat: 28 feb 2018, 15:15

Achizitia unui nou apartament este un pas semnificativ in viata ta.

Decizia este foarte importanta, un apartament reprezinta o investitie pe termen lung. In plus, acasa vrei sa gasesti confort si mereu o atmosfera propice pentru relaxare. 

Este important sa faci o analiza a stilului tau de viata, sa privesti lucrurile si din perspectiva viitorului si apoi sa scrii o lista cu top cele mai importante criterii pe care trebuie sa le indeplineasca apartamentul cel nou. Desigur, primul dintre ele este bugetul disponibil, punctul de plecare. 

Afla din randurile de mai jos mai multe despre criteriile de care se tine cont in achizitia unui apartament.

Totul nou

Sunt foarte multe persoane care doresc un apartament complet nou, asadar intr-un bloc nou dintr-un ansamblu rezidential. Au aceasta dorinta pentru ca vor sa fie primii proprietari, deci sa nu mai fi stat nimeni inaintea lor acolo. In plus, se feresc de procesul de renovare, actiune mai mult ca sigura in cazul achizitiei unui apartament in bloc vechi.

Deci un pas de cautare poate fi intitulat apartamente noi de vanzare, unde locuinta iti este oferita cu toate facilitatile, asadar la cheie. Trebuie doar sa vii cu mobila si sa te muti.

Complet pe gustul tau

Exista o alta categorie de public, care isi doreste ca totul sa fie nou in casa, insa exact asa cum vor ei, sa amenajeze pas cu pas, de la faianta pentru bucatarie si pana la aplica din baie. Astfel, ei opteaza pentru un apartament fara imbunatatiri intr-un bloc vechi, fara nici cea mai mica retinere, pentru ca stiu din start ca nimic nu va ramane la fel. 

Sansele, atunci cand achizitionezi un apartament care a fost folosit inainte, sa aiba gresia si faianta dorite de tine, sunt foarte mici. Fie sunt modele vechi sau culori care nu te reprezinta, cum ar fi o bucatarie rosie. Prin urmare, va exista un proces de renovare. Tine cont ca acesta nu iti va permite sa te muti rapid in noua locuinta. 

Dotari

Un apartament, fie nou sau vechi vine cu anumite dotari. De exemplu, un apartament vechi poate face parte dintr-un bloc reamenajat termic, deci cu o izolare buna si cu termopane incluse. Poate avea electricitatea schimbata de curand, lucru care este un avantaj in cazul unui bloc vechi.

In caz contrar, cu siguranta va trebui sa refaci instalatia electrica, pentru a se potrivi nevoilor de consum de acum si nu din urma cu peste 20 de ani. Dotari pot fi o centrala termica foarte buna, un aparat de aer conditionat.

Un apartament in bloc nou are de regula dotari foarte bune, solutii moderne care asigura eficientizarea costurilor. O dotare pe care o poti intalni este inclusiv incalzirea prin pardoseala pentru un maxim de confort al intregii tale familii.

Loc de parcare

Apartamentele in blocurile noi iti pun de regula la dispozitie posibilitatea de a achizitiona un loc de parcare. Este un mare avantaj, dat fiind de exemplu numeroasele zone aglomerate in Bucuresti, in care nu exista suficiente locuri de parcare de resedinta si, unde a prinde un loc disponibil la intoarcerea seara acasa, este o adevarata provocare.

Tine cont ca exista ansambluri rezidentiale care au in dotare inclusiv locuri de parcare in subteran. Pretul este mai mare, insa confortul este sporit. In cazul in care iti achizitionezi un apartament in bloc vechi, vorbeste cu proprietarul daca are loc de parcare de la primarie.

Este important sa nu faci rabat de la criteriile care conteaza pentru tine. Vizioneaza cat mai multe apartamente pentru o alegere inteleapta. Succes! 

 

Taguri:

Robi pare că își dorește o relație cu Teodora, însă aceasta nu este atât de hotărâtă, iar sfaturile celor apropiați au făcut-o să păstreze distanța față de concurentul de la „Casa iubirii”.