5 motive pentru care ar trebui sa alegi un uscator de par profesional

Author: Silviu Bunea
Actualizat: 01 mar 2018, 10:25

La prima vedere, singurul rol al unui uscator de par, indiferent daca este unul profesional sau unul ieftin, no-name, este sa iti usuce parul.

Lucrurile sunt mult mai complexe in realitate, pentru ca acele uscatoare de par profesionale te ajuta sa obtii coafuri spectaculoase, exact cum vezi prin reclame. Mai mult decat atat, un uscator de par profesional iti protejeaza firul de par si nu ti-l deterioreaza pe termen lung.

Uscare mai rapida a parului

Dacă ai incercat deja un uscator de par obisnuit si unui profesional, probabil ai observat deja ca iti ia mai mult timp sa iti usuci parul cu primul. Majoritatea uscatoarelor de par profesionale au o functie de ionizare care ajuta la uscarea mai rapida a parului si in acelasi timp la stilizarea lui. Exista si uscatoare de par care au turmalina, un silicat care are rolul de a creste temperatura de functionare si de a oferi o constanta mai buna in difuzia caldurii. Alte uscatoare de par profesionale au in componenta lor titan, un material ce se incalzeste mai repede si ajuta astfel la o uscare mai rapida a parului, fara sa il deshidrateze. Indiferent daca vei folosi un uscator Babyliss sau un uscator de par Moser, vei vedea ca ele fac diferenta in momentele de criza in care ai nevoie de un par coafat intr-un timp cat mai scurt.

Protejarea parului

Specialistii recomanda sa evitam uscarea frecventa a parului cu un feon pentru ca riscam sa ni-l deterioram cu timpul. Insa, daca optezi pentru un uscator de par profesional, deteriorarea parului nu va mai fi o problema cu care trebuie sa te confrunti. Dacă alegi un uscator de par profesional vei uita de firele uscate si despicate si te vei putea bucura de un par hidratat si stralucitor.

Rezistenta in timp

Daca optezi pentru un uscator de par Moser sau pentru un uscator Babyliss, poti fi sigura ca te vei bucura de el o perioada lunga de timp. Este sunt extrem de rezistente si cu timpul te vei convinge ca aceasta investitie a fost una buna. Alege un uscator de par de calitate, practic, cu o dimensiune si o greutate redusa ca sa fie cat mai usor de manevrat, cu o rezistenta ceramica si cu un motor cu curent alternativ.

Design practic

Ai observat ca acele uscatoare de par profesionale au un design mult mai practic si sunt mai usor de folosit? Exista si modele de uscatoare de par profesionale mai mari ca dimensiune, insa la fel de usor de utilizat pentru ca sunt ergonomice. Sa nu mai vorbim de faptul ca aceste uscatoare de par au si un design mult mai atractiv decat cele obisnuite, la un pret mai mic.

Versatilitate in folosire

Un uscator de par obisnuit pe care ai dat 20-30 de lei nu te va ajuta sa te bucuri de o coafura spectaculoasa in cateva minute. De multe ori, evitam sa ne aranjam parul cu astfel de uscatoare de par pentru ca rezultatul poate fi un mic dezastru. Acest lucru nu se intampla si in cazul uscatoarelor de par profesionale. Daca ai mers cel putin o data la un salon pentru a-ti schimba look-ul, probabil ai observat deja ca uscatorul de par este piesa principala folosita de hair stilist. Asa ca, de ce sa dai atatia bani la un salon pentru a obtine o coafura perfecta cand poti pur si simplu sa iti achizitionezi un uscator de par profesional si sa te joci singura acasa cu el?

Dupa cum poti observa, un uscator de par profesional este net superior unuia obisnuit. Chiar daca de multe ori investitia este una mai mare, un astfel de feon nu te va dezamagi si te va ajuta sa te bucuri de un par sanatos si plin de volum.

 

Taguri:

Robi pare că își dorește o relație cu Teodora, însă aceasta nu este atât de hotărâtă, iar sfaturile celor apropiați au făcut-o să păstreze distanța față de concurentul de la „Casa iubirii”.