3 posibile cauze ale durerilor tale de cap

Author: Bogdan Mihai
Actualizat: 06 mar 2018, 16:16

Durerile de cap iti pot strica planurile, pentru ca implica o scadere considerabila a concentrarii, indispozitie, irascibilitate iar lista poate continua.

Inainte de a lua inca un medicament pentru durerile de cap, ar trebui sa te preocupe cauza acestei conditii. Sa fie oare o durere de cap cauzata de faptul ca nu ai consumat suficienta apa?

Sa aiba stresul un rol important in toata aceasta neplacere? Cauzele pentru durerile de cap sunt multiple, insa noi iti vom povesti astazi despre 3 dintre ele, ce pot fi rezolvate rapid cu ajutorul unor produse performante. Asa ca haide sa nu mai pierdem timpul si sa vedem mai bine cum poti scapa de aceste dureri. 

Sinuzita cronica 

Sinuzita cronica se manifesta prin inflamarea mucoasei sinusale, pentru o perioada mai mare de 3 luni. Durerile de cap caracteristice acestei conditii medicale se pot localiza in lobul frontal al capului, in zona dintre ochi si nas.

In cazul in care medicul ORL-ist ti-a pus acest diagnostic, iar durerile pe care le resimiti sunt cumplite, poti apela la un nebulizator.

Acest aparat ofera un tratament rapid si eficient, cu medicamentele prescrise de medicul ORL-ist. Este usor de utilizat sau de curatat si vine la pachet cu masti, piese de gura si filtre de rezerva. 

Lipsa unui somn bun

Recomandarea specialistilor pentru persoanele adulte, in privinta numarului de ore de somn, este de cca 7-8, in fiecare noapte. In acest timp de repaos general, organismul tau secreta hormonul numit melatonina, responsabil cu reglarea echilibrelor din corp, pentru o zi plina de energie si vitalitate.

In cazul in care nu te poti odihni asa cum trebuie, durerile de cap pot fi doar una dintre simptomele  lipsei unui somn foarte bun. Ce ai de facut in acest caz?

Asigura-te ca dormi exact asa cum iti asterni. Adica trebuie sa ai un pat bun, saltele pentru pat cu memorie, asternuturi confortabile si realizate din materiale antialergice. Iata cum poti fenta durerile de cap, printr-un somn dulce si odihnitor. 

Probleme cu vederea 

Durerile de cap sunt un simptom destul de frecvent intalnit la persoanele cu probleme de vedere. Mai ales in cazul in care petreci foarte mult timp la birou, in fata monitorului, ochii sunt supusi unui efort considerabil, de aceea, privirea la apropiere poate avea de suferit.

Pentru a elimina aceasta ipoteza, iti poti face timp pentru un control oftalmologic. In cazul in care aceasta este cauza durerilor tale de cap, oftalmologul te va sfatui sa porti ochelari de vedere, sau lentile de contact pentru ochi obositi, daca doresti un astfel de produs. 

Iata 3 posibile cauze ale durerilor tale de cap. Pentru ca sunt atat de suparatoare si iti distrag atentia de la lucruri mult mai importante, este bine sa te ocupi rapid de aceasta problema medicala. 

Poti incepe cu verificarea celor 3 cauze prezentate in randurile acestui articol, insa nu ezita sa consulti un medic, in cazul in care durerile nu inceteaza.

Sanatatea este extrem de importanta pentru bunul mers al lucrurilor din fiecare zi, asa ca nu ezita sa te ocupi cat mai rapid de o astfel de problema chinuitoare. 

 

Taguri:

Robi pare că își dorește o relație cu Teodora, însă aceasta nu este atât de hotărâtă, iar sfaturile celor apropiați au făcut-o să păstreze distanța față de concurentul de la „Casa iubirii”.