Bastonul, carjele si cadrul - sprijinul perfect pentru un mers mai bun

Author: Bogdan Mihai
Actualizat: 14 mar 2018, 17:38

Pentru ca mersul iti ofera posibilitatea de a intreprinde activitatile de zi cu zi in mod independent, atunci cand o afectiune iti afecteaza sistemul locomotor, trebuie sa iei imediat masuri.

Aceste masuri presupun solutii eficiente, pe care tehnologia si procesul sustinut de cercetare-dezvoltare le-au oferit pacientilor de-a lungul timpului, sub forma unor produse specifice: bastonul, carjele ortopedice si cadrul de mers. Oriunde si oricand, tehnica medicala de sprijin ajuta foarte mult pacientii cu probleme de mers, iar faptul ca sunt disponibile intr-o varietate de modele le face accesibile pentru absolut toate buzunarele. Mai jos, vom explica pe larg despre fiecare in parte, pentru a sti cu exactitate ce produs sa alegi, in caz de nevoie: 

Cadrul de mers

Datorita volumului mai mare, cadrele de mers sunt realizate din materiale usoare (de obicei, aluminiu), pentru a oferi sprijin persoanei cu dificultati de mers si in niciun caz pentru a-i pune si mai mult bete in roate. Un astfel de produs medical se gaseste inclusiv in varianta cu picioare reglabile, de aceea, inaltimea pacientului nu trebuie sa fie o problema, atunci cand se achizitioneaza un cadru de mers. 

Mai mult decat atat, zonele in care pacientul apuca acest dispozitiv sunt prevazute cu perne moi, realizate din textura fina, iar picioarele sunt prevazute cu suport antiderapant. Sunt ideale pentru persoanele care au suferit de curand interventii chirurgicale, aflate acum in faza posttraumatica, sau pentru persoanele in varsta, cu deficiente locomotorii vizibile. 

Carjele ortopedice 

O pereche  de carje ortopedice trebuie sa fie combinatia perfecta dintre caracteristicile produsului care vin sa raspunda unei nevoi a pacientului   si pret. Pentru ca un pacient care are nevoie de un astfel de produs resimte lipsa unui mers normal, materialele din care sunt realizate carjele trebuie sa fie foarte usoare. Asa ca, asigura-te de faptul ca picioarele carjelor sunt din aluminiu, iar zonele de priza sunt acoperite cu texturi moi, menite oricand sa absoarba greutatea si sa ofere confortul dorit. 

In functie de necesitati, alegeti o pereche de carje cu sprijin pe antebrat sau subaxilar si nu pierdeti din vedere faptul ca aceste dispozitive permit reglajul pe inaltime sau pot avea accesorii ce se inlocuiesc (aspect deloc de neglijat in situatia in care sunt folosite pe o perioada mai lunga timp).

Bastonul 

Un baston foarte bun poate fi utilizat atat pentru partea stanga, cat si pentru partea dreapta a corpului. Daca bastoanele bunicilor nostri erau realizate dintr-un lemn lacuit si poate chiar ornamentat, noile bastoane surprind prin materiale usoare, pot fi reglate dupa bunul plac si sunt extrem de accesibile. Bastonul este un produs perfect pentru persoanele in varsta sau pentru pacientii cu usoare probleme la mers. Practic, datorita acestui produs medical, se formeaza o baza mult mai sigura, iar mersul problematic devine deodata mult mai usor. Pe piata exista bastoane cu 3 picioare, cu 4 picioare, cu baza redusa ori cu baza larga pentru un plus de stabilitate in timpul deplasarii, baston cu scaun si baston ortopedic pliabil.

Mersul nu trebuie sa incurce pe nimeni, mai ales daca ne referim la persoane cu probleme de deplasare minore,pacienti aflati intr-o faza postoperatorie, varstnici. Tehnologia a dat nastere unor produse medicale de sprijin net superioare, fie ca ne referim la cadrul de mers, la carjele ortopedice sau la baston. Toate acestea enumara cativa numitori comuni, pe care ti i-am prezentat in randurile de mai sus: design elegant, materiale usoare si posiblitatea de a fi reglate dupa inaltimea utilizatorului. Toate acestea pentru ca pacientii sa se poata bucura in final de un mers confortabil si fara probleme. Asadar, daca aveai de gand sa iti cumperi un dispozitiv ajutator pentru mers , stii acum ce trebuie sa alegi.

 

Taguri:

Robi pare că își dorește o relație cu Teodora, însă aceasta nu este atât de hotărâtă, iar sfaturile celor apropiați au făcut-o să păstreze distanța față de concurentul de la „Casa iubirii”.