Top 7 lucruri de facut si de vizitat in Istanbul

Author: Bogdan Mihai
Actualizat: 23 mar 2018, 16:24

Daca vrei ca vara asta sa fie una de neuitat, Turcia e destinatia perfecta.

Ce poate fi mai exotic decat plajele insorite, apa albastra a Marii Negre si arhitectura orientala care se observa in fiecare centimetru al orasului Istanbul? Inainte de toate, analizeaza cu atentie ofertele de hoteluri in Turcia, rezerva-ti biletul de avion si marcheaza data in caldendar. Pana atunci, te vom tenta cu 7 lucruri de facut si de vizitat in Istanbul.

Nu rata cafeaua turceasca

Traditia cafelei Turcia dateaza din secolul al XVI-lea si este un simbol al ospitalitatii, prieteniei si rafinamentului care ghideaza viata comunitatilor din aceasta tara. Oaspetilor speciali li se serveste cafeaua in cesti impodobite cu argint sau alte metale pretioase pentru a le onora demnitatea. Daca vrei sa te bucuri de acest obicei atat de minunat, iti recomandam sa incerci un restaurant cu specific traditional.

Da o tura prin bazarul de mirodenii

Dupa Marele Bazar din Istanbul, Bazarul de Mirodenii este a doua cea mai mare piata acoperita din Turcia. Delecteaza-te cu mirosurile naturale de oregano, menta sau sumac in timp ce te plimbi prin Bazar. Gasesti orice fel de condimente, frunze de ceai, cafea turceasca sau seminte, nuci si fructe uscate.

Viziteaza Hagia Sophia

Daca tot ai ajuns in Turcia, nu uita sa vizitezi Hagia Sophia. Aceasta minune arhitecturala a trecut din postura de catedrala ortodoxa la catedrala romana si inapoi la catedrala ortodoxa, dupa care a devenit moschee pentru ca in final sa fie declarata muzeu national. Poate ca de afara nu va parea spectaculoasa, insa odata ajuns inauntru, te vei minuna de frumusetea mozaicurilor si cupolelor antice.

Testeaza-ti abilitatile de negociere in Marele Bazar

Daca te mandresti cu abilitatile tale de cumparator inrait, Marele Bazar e locul perfect pentru tine. Bazarul este de fapt o colectiva de peste 3000 de magazine, acoperind aproximativ 61 de strazi. Poate parea ametitor, insa merita din plin vizitat. Pe masura ce te plimbi, vei descoperi o multime de comori, asa ca vino cu portofelul pregatit.

Cumpara o lampa de sticla

Colorate si rustice, lampile de sticla sunt nelipsite din orice restaurant, cafenea sau casa din Istanbul si pot deveni suvenirul perfect. Evita sa le cumperi din Marele Bazar pentru ca nu vor fi foarte ieftine. In schimb, aventureaza-te pe stradutele mai laturalnice si negociaza cu vanzatorii magazinelor mici. Vei ajunge astfel la un pret mai accesibil.

Mangaie pisicile fara stapan

Istanbul este orasul in care pisicile sunt sultani. Aceste pisici fara stapan sunt bine ingrijite si hranite de catre localnic, care le lasa afara pana si perne pe care sa doarma. Majoritatea sunt extrem de prietenoase, asa ca nu-ti fie teama sa le alinti.

Potoleste-ti pofta de dulciuri cu baclava

Dulciurile sunt doar una dintre specialitatile Turciei. Baclavaua este un desert facut din straturi de foietaj cu nuca maruntita si inecate in sirop sau miere. Uita de inghetata sau biscuiti. Baclavaua este partenera perfecta a ceaiului sau a cafelei.

 

Taguri:

În ediția de astăzi a emisiunii „Casa Iubirii”, Rebecca a continuat să își susțină părerea conform căreia Criss și Antoni s-ar fi cunoscut în afara show-ului matrimonial.