Gresia, o parte importanta din decorul casei noastre

Author: Bogdan Mihai
Actualizat: 23 mar 2018, 17:01

Toti ne dorim ca locuinta noastra arate asa cum am visat, iar pentru asta fiecare piesa pe care o folosim pentru a ne decora locuinta trebuie sa fie aleasa cu multa grija.

Piesele de mobilier, tablouri, electrocasnice, mici obiecte de decor, parchetul, faianta si gresia trebuie sa se imbine perfect, astfel incat micul nostru univers sa arate asa cum ne-am dorit mereu.

Spatii de liniste, doar pentru noi si cei dragi

In plus, unul dintre motivele pentru care vrem ca locuinta noastra sa arate bine este confortul pe care aceasta ni-l da, linistea si starea de bine. Baia si bucararia sunt incaperi aparte pentru fiecare dintre noi, unde fie ne petrecem timpul in intimitate (baia), fie ne dezvoltam capacitatile culinare (bucataria).

Astfel, pentru fiecare dintre cele doua incaperi trebuie sa folosim gresie de calitate, atat din punct de vedere al rezistentei cat si in ceea ce priveste designul, cel de-al doilea element fiind foarte important pentru a ne putea crea un loc care sa ne asigure confortul si in care sa ne faca placere sa ne petrecem timpul.

Astfel, fie ca v-ati mutat intr-o casa noua, un apartament nou, fie ca doriti sa reamenajati una dintre cele doua incaperi este important sa folositi cele mai bune produse. 

Tipuri de gresie

Sa ne oprim la gresie. Cum industria a evoluat, pe piata exista colectii intregi de gresie destinata fie baii, fie bucatariei, avand posibilitatea de a va pune in aplicare imaginatia si de face locul sa arate in stilul propriu.

Paleta vasta de culori pusa la dispozitie asigura utilizarea pentru orice decor doriti.

Gresia poate fi portelanata sau glazurata, aceste aspecte fiind unele de care trebuie sa tinem cont atunci cand facem schimbarea.

Gresia este o roca din nisip cimentat, prelucrata, cunoscand de-a lungul evolutiei acestei industrii modalitati din ce in ce mai evoluate de prelucrate, ajungand ca in prezent sa aiba o fata lucioasa, ceea ce reprezinta gresia glazurata.

Daca procedura de prelucrare continua se poate obtine placa de gresie care seama cu marmura, aceasta fiind numita gresie portelanata.

De ce trebuie sa tinem cont cand alegem gresia

Astfel, atunci cand facem achizitia trebuie sa tinem cont atat de tipul de gresie cat si de locul unde va fi amplasata. Gresia glazurata este potrivita pentru hol, baie sau bucatarie pentru ca este usor de curatat si rezistenta. Daca veti monta acest tip de gresie pe terasa exterioara, fiind mai fragila si nu asa de rezistenta la inghet, risca sa se sparga. 

Astfel, pentru exterior, fie ca este vorba despre balcon, o terasa sau despre o curte, este recomandat a se folosi gresia portelanata, avand capacitatea de a rezista inghetului,

Dupa cum spuneam, un alt aspect de care trebuie sa tinem cont este rezistenta la uzura, fiind tipuri de placi care sunt recomandate pentru diferite spatii din locuinta dumneavoastra.

Spre exemplu pentru locuri precum debaraua, garderoba, puteti achizitiona gresie cu un nivel redus de rezistenta la uzura, ca si pentru baie sau, de ce nu, dormitor, acestea fiind zone in care de obicei nu stam in timpul zilei atat de mult.

Exista placi cu un nivel de uzura pentru zone din casa in care se circula moderat, precum holurile, dar si pentru cele in care traficul intens, precum bucataria. Cel mai rezistent tip de gresie este recomandat pentru birouri, spitale sau terase si scari.

 

Taguri:

Robi pare că își dorește o relație cu Teodora, însă aceasta nu este atât de hotărâtă, iar sfaturile celor apropiați au făcut-o să păstreze distanța față de concurentul de la „Casa iubirii”.