Cum alegeţi cel mai potrivit medic care să îţi supravegheze sarcina? - H1

Author: Silviu Bunea
Actualizat: 27 mar 2018, 17:30

Începutul sarcinii vine împreună cu numeroase transformări, idei şi decizii cu care fiecare cuplu se confruntă.

O sumedenie de întrebări, nelinişti şi informaţii care sunt mai ales în capul viitoarei mămici au nevoie să fie clarificate de profesionişti bine pregătiţi. Echivocul nu e tocmai cel mai bun sentiment în această perioadă specială, prin urmare alegerea medicului care se supervizeze întregul parcurs al sarcinii, se poate transforma într-o adevărată provocare.   

Şi pentru că informaţiile abundă şi oferta este la tot pasul, primele căutări trebuie să aibă în vedere o clinică de obsterică şi ginecologie. Activitatea se desfăşoară prin intermediul serviciilor dedicate femeilor, aşadar în scurt timp vor veni toate răspunsurile căutate. Iar azi, se poate vorbi despre o dotare cu aparatură modernă şi standarde de înaltă clasă, calitate şi siguranţă prin implementarea celor mai inovative tehnici şi mecanisme de ajutor. Indiferent că vei merge pe o variantă de recomandare sau te-ai documentat intens, asigură-te că vei avea la dispoziţie tot confortul şi grija de care ai nevoie în această etapă.   

Care sunt aspectele cele mai importante? - H2

Cezariană sau naştere naturală? La ce restricţii trebuie să fii atentă? Epidurală ori anestezie generală? Acestea sunt doar câteva întrebări la care specialiştii cu o pregătire complexă trebuie să îţi răspundă. Experienţa lor este dobândita în ani de activitate susţinută, deci ai încredere că vei fi corect informată şi îţi vei alunga orice nelinişte. Chiar dacă perioada de 9 luni va trecere rapid, avantajul îl constituie faptul că tot ceea ce vei reuşi să îţi însuşeşti la nivel de informaţie, poţi utiliza şi după. E bine să fii precaută şi cu băgare de seamă, astfel încât nimic să nu îţi perturbe zen-ul şi să se transforme într-o corvoadă. Ai în vedere tot timpul că psihicul trebuie ajutat de fizic şi invers, deci poartă-te că o persoană responsabilă şi îngrijeşte-te corespunzător.   

Nivelul de interacţiune umană pe care îl vei avea cu doctorul este o stare importantă care se stabileşte în timp şi pentru care se conlucrează. Această presupune o bună comunicare, empatie şi transmiterea informaţiilor în timp util şi mai ales în mod corect. Organizându-te eficient şi punându-l în temă cu tot ceea ce simţi, ce ţi se întâmplă în cadrul vizitelor, te protejezi de eventuale neplăceri sau situaţii care se pot complică.

Codul deontologic presupune respect, diplomaţie şi mai ales profesionalism, deci simte-te privilegiată să ai parte de cel mai atent sprijin şi bucură-te de una dintre cele mai extraordinare experienţe pe care ţi le oferă viaţă.   

Nota bene! Supravegherea sarcinii, a naşterii şi a perioadei postpartum fac parte din obstetrică şi tot ceea ce se efectuează la acest nivel are nevoie de serviciu medical. Încearcă să te ţii la distanţă toate informaţiile neverificate care inevitabil vor veni în această perioadă către tine şi evită să te confrunţi cu situaţii care nu ţin de competenţa ta. Medicul pe care l-ai ales va şti întotdeauna ceea ce este mai bine pentru tine şi bebeluşul tău, deci împărtăşeşte-i încrederea ta deplină şi totul se va termina cu bine. 

 

Taguri:

Robi pare că își dorește o relație cu Teodora, însă aceasta nu este atât de hotărâtă, iar sfaturile celor apropiați au făcut-o să păstreze distanța față de concurentul de la „Casa iubirii”.