Cum se poate gestiona un business international din fata unui laptop

Author: Silviu Bunea
Actualizat: 27 mar 2018, 17:33

Atunci cand un business trece de granitele unei tari si devine international, lucrurile pot capata o amploare destul de intimidanta pentru foarte multi antreprenori.

Insa cu perseverenta, calm, o echipa pregatita oricand sa te ajute si un plan de actiune bine pus la punct, o afacere la nivel national poate capata o relevanta mult mai mare, chiar peste noapte. O multime de variabile noi, fusuri orare diferite, oameni care vorbesc limbi straine, dar cu care trebuie sa inchei parteneriate doar cu ajutorul tehnologiei. Pare greu, insa nu imposibil. Iata asadar cum poate fi gestionat un business la nivel global, doar din fata unui monitor:

Soft inteligent pentru gestionarea operatiunilor globale

Daca afacerea ta a sarit de granitele tarii, este cazul sa te gandesti serios asupra modului in care toate operatiunile la nivel global vor fi de acum inainte analizate. Prin telefon sau fax sunt prea mici sansele ca tu sa poti avea control deplin asupra afacerii in ansamblu. De aceea, vei avea nevoie de un soft inteligent pentru gestionarea in timp real a tuturor operatiunilor, fie ca discutam despre o tara continentala, sau despre o insula indepartata. Un astfel de soft ofera o perspectiva clara asupra stocurilor, transporturilor de marfa, statusurilor fiscale, decalajelor si intarzierilor, chiar pe monitorul laptopului tau.

Program bine pus la punct

Atunci cand tranzactionezi marfuri pe pietele asiatice, sau cand astepti plecarea unui vapor ancorat pe coasta de est a Australiei, depinzi de alt fus orar. Este extrem de important sa tii cont de un detaliu vital, atunci cand afacerea pe care o conduci depaseste granitele Romaniei: timpul. Agenda ta trebuie sa fie construita in jurul timpului, astfel incat tu si partenerii straini sa gasiti cu usurinta un numitor comun. Daca aveti un call pe Skype, sau daca o echipa din Asia trebuie sa termine un job in functie de un deadline stabilit in Europa, notiunea de Time Management este extrem de importanta.

Externalizare a serviciilor

Este extrem de important sa faci acest lucru, mai ales atunci cand afacerea pe care o conduci din fata unui laptop are ramificatii pe mai multe continente. Iata un exemplu pentru a-ti face o parere despre importanta externalizarilor, atunci cand nevoie o cere. Atunci cand lucrezi cu parteneri straini, fie din Europa, fie de pe alt continent, documentatia aferenta trebuie inteleasa foarte bine de ambele parti.

Ce faci in cazul in care trebuie sa redactezi aproape 500 de pagini de contract, intr-o limba exotica? Simplu, apelezi cu incredere la un cabinet autorizat de traduceri din Romania, in cadrul caruia vei beneficia si de asistenta unui departament de apostila si supralegalizare, pentru a fi sigur ca absolut toata documentatia este tradusa intocmai si se respecta toate prevederile legale.

Nevoia unui business de a creste peste granitele unei tari este absolut fireasca, iar antreprenorii trebuie sa fie constienti de masurile pe care trebuie sa le ia, pentru a fi siguri de faptul ca afacerea lor va ramane relevanta. De aceea, resursele pe care un astfel de business le cere sunt: tehnnologia, timpul, oamenii.

 

 

Taguri:

Robi pare că își dorește o relație cu Teodora, însă aceasta nu este atât de hotărâtă, iar sfaturile celor apropiați au făcut-o să păstreze distanța față de concurentul de la „Casa iubirii”.