Peste 5000 de participanti au fost prezenti la START-ul celei de-a III-a editii a UNIQA Asigurari Bucharest 10k&FAMILY RUN

Autor: Daniela Iliuta
Actualizat: 01 apr 2018, 18:42

Bucharest RUNNING CLUB anunta ca peste 5000 de participanti au luat startul la cea de-a treia editie a UNIQA Asigurari Bucharest 10k&FAMILY RUN care a avut loc astazi, 1 aprilie incepand de la ora 09:00 in Parcul Izvor, pe un traseu de 10km inchis traficului auto, cu punct de start si sosire lânga Parcul Izvor.

Castigatorii UNIQA Asigurari 10Km individual au fost Alexandru Corneschi, la categoria barbati, cronometrat cu 30 min 33 sec si la categoria femei Adela Baltoi, cu 38min 07 sec. Echipa Isostar România a ocupat locul întâi la Ştafeta Volkswagen 2 x 5Km cu timpul 31 min 27 sec.
În cadrul probei Cursa Familiilor Carrefour, familiile Hristea (1,5km) si Nenu (3,5km) au câstigat primul loc la categoria "Cea mai rapida familie”, iar la categoria ‘’Cea mai numeroasa familie”, familia Pigulea (1,5km) si familia Yarmus (3,5km) au trecut linia de sosire fiind formate fiecare din 15 membri.

În cadrul Cursei Adolescentilor (Teen’s Race), au fost premiati cei mai rapizi 5 baieti si cele mai rapide 5 fete.

La Cursa Bebelusilor, 40 de participanti s-au întrecut târâs si de-a busilea pe o distanta de 4,2195 m si au fost premiati cu înscrierea gratuita la editia din 2036 a Maratonului Bucuresti.

„Le multumim tuturor participantilor care au alergat astazi la cea de-a treia editie a UNIQA Asigurari Bucharest 10k&FAMILY RUN. 
Dintre cei 7000 de înregistrati,  5.000 s-au prezentat la start,  desi ploua cu galeata.” a declarat Valeria Racila van Groningen, presedinte Bucharest RUNNING CLUB.
Pe toata durata desfasurarii curselor, pe traseu au fost amenajate 4 puncte de hidratare/ bureti si 12 puncte de divertisment, de unde alergatorii au fost încurajati de membrii trupelor de tobosari, DJ si majorete.
Printre ambasadorii UNIQA Asigurari Bucharest 10k& FAMILY RUN care au fost prezenti pe 1 aprilie în Parcul Izvor alaturi de familiile lor se numara: campioanele olimpice- Georgeta Damian Andrunache, Viorica Susanu, Loredana Dinu, Adelina Cojocaru, realizatorii radio-TV Eli Roman (Realitatea TV),
Mihai Radulescu (TVR), Mihai Gainusa (TVR), Bogdan Nicolai (bogdannicolai.ro), Simona Patruleasa (Kanal D).
UNIQA Asigurari  Bucharest 10K&FAMLY RUN i-a fotografiat pe alergatorii care participa la proba de 10km Individual si Ştafeta oferindu-le albume foto personalizate cu momentele din timpul evenimentului si ale cursei. Albumele pot fi descarcate accesând adresa mentionata pe numarul de concurs.


S-au acordat premii în bani primilor 5 clasati pentru cursele competitive 10k individual, Ştafeta 2 x 5K, si primilor 3 clasati din categoria persoanelor cu dizabilitati motorii la Cursa Familiilor 3,5km.
Primele 3 familii finaliste cât si cele mai numeroase 3 familii participante la Cursa Familiilor Carrefour (1,5km/3,5km), alaturi de câstigatorii cursei Adolescentilor, au primit premii oferite de Carrefour România, abonamente World Class si premii din partea UNIQA Asigurari. De asemenea, s-au oferit premii- echipamente sportive pentru primele 3 scoli si primele 3 licee cu cei mai multi participanti.

Evenimentul a fost transmis în direct pe website-ul www.bucuresti10km.ro
si pe pagina de Facebook www.facebook.com/Bucharest10km/. Pe lânga vizualizarea imaginilor de start/sosire si premiere, veti afla informatii despre ceea ce se întâmpla pe traseu,  despre cauzele sociale pentru care se alearga si despre personalitatile prezente în studioul mobil amenajat în Parcul Izvor.
Sponsori Bucharest 10k&FAMILY RUN: UNIQA Asigurari, Volkswagen-gold sponsor si masina oficiala, Hervis – sponsor tehnic, Carrefour România-sponsor Cursa Familiilor si sponsor Refreshment point, Hilton Athenee Palace–hotelul oficial, Izvorul Minunilor-apa oficiala, Isostar– energizantul oficial, Ciuc Radler, World Class, City Grill, Trattoria Buongiorno, Enterix, Nestle Nesquik; Parteneri media: TV City,TVR,  Europa fm, Cartoon Network, Boomerang, Kanal D, Men’s Health, Revista
Ioana, National Geographic, Casa Lux, Femeia, Mami, Sanatatea de Azi, Itsy Bitsy, News.ro, In Your Pocket, Alerg-revista oficiala, Media Trust. Partenerii: Primaria Municipiului Bucuresti, PROEDUS-Centrul de Proiecte Educationale si Sportive, Ministerul Tineretului si Sportului, Federatia Româna de Atletism, Comitetul Olimpic si Sportiv Român, Ministerul de Interne, Inspectoratul Şcolar al Municipiului Bucuresti, AIMS, Waze, Pro Motion.it
ONG-uri prezente la Uniqa Asigurari Bucharest 10k&Family Run: Padurea Copiilor, SAMAS, Asociatia Help Autism, Little People, Crucea Rosie Sector 1, Organizatia Umanitara Concordia, Asociatia Touched Romania, Asociatia Aura Ion, Pachamama, Asociatia Viata mea MMA.

Despre Bucharest RUNNING CLUB
Bucharest RUNNING CLUB este organizatorul celor mai mari competitii de alergare stradala din România – „ Bucharest Running Club premier events”. Începând cu anul 2008, Bucurestiul a fost inclus în circuitul international al maratoanelor, alaturându-se celorlalte capitale europene care gazduiesc anual astfel de competitii. Calendarul de evenimente din acest an cuprinde cea de-a 3-a editie a UNIQA Asigurari 10K& Family Run din data de 1 aprilie, editia a 7-a a Volkswagen Bucharest HALF MARATHON din 12-13 mai, precum si cea de-a 11-a editie a Raiffeisen Bank Bucharest MARATHON din 13-14 octombrie. Toate competitiile Bucharest RUNNING CLUB sunt acreditate si înscrise în calendarul international al AIMS (Asociatia Internationala a Maratoanelor si Semimaratoanelor) si IAAF. BRC a dezvoltat în România modelul asocierii competitiilor de alergare cu o cauza sociala, umanitara sau ecologica iar în prezent sunt peste 30 cauze partenere ale evenimentelor. Acestea cumuleaza fonduri de 50.000 -100.000 euro anual pentru proiectele comunitare, sociale, educationale, ecologice prezentate.

BRC a fost primul ONG care a demarat o platforma de voluntariat sportiv în Romania - www.voluntarinsport.ro iar în prezent colaboreaza cu peste 1.000 voluntari activi care se implica în proiecte si evenimente sportive. BRC organizeaza competitii proprii dar si evenimente de sport de masa pentru companii si ONG-uri. De la înfiintare, BRC a organizat peste 100 de evenimente de alergare, miscare în aer liber, sport de masa, voluntariat, educatie, comunicare, dezvoltare comunitara.Site-urile oficiale ale Bucharest RUNNING CLUB sunt: www.bucuresti10km.ro, www.bucuresti21km.ro, www.bucharest-marathon.com,  www.voluntarinsport.ro, www.abrc.ro. FB/ Bucharest10km; Bucharest21km; BucharestMarathon; BucharestRuningClub; VoluntarInSport; #RunInBucharest.