Grecia la 20 de ani. Cum te distrezi in tara olimpienilor

Author: Bogdan Mihai
Actualizat: 02 apr 2018, 10:22

Esti tanar, frumos si plin de energie. Bineinteles, abia astepti sa vina vara, cu soarele si caldura atat de iubite.

Abia astepti sa mergi la mare, sa faci drumetii pe munte si sa participi la cele mai mari festivaluri ale verii. Parca te si vezi cu paharul de bere in mana dansand fara griji la Untold. Cum ar fi daca ai vizita si alta tara vara asta? Grecia suna bine, nu? Cu ale sale plaje superbe si mancaruri delicioase, tara olimpienilor are numai amintiri frumoase sa-ti ofere. In plus, ofertele de cazare in Grecia nu sunt prea scumpe.

Participa la festivaluri

In tara verii vesnice, unul din cele mai distractive lucruri e sa participi la un festival de muzica. Iar Grecia nu duce lipsa de astfel de evenimente pentru toti petrecaretii si toate gusturile muzicale. In fiecare an, Rockwave si Ejekt atrag mii de spectatori, iar River Party nu se lasa nici el mai prejos. Daca ai chef de o experienta aproape ireala, inconjurat de ruine antice, Mythody va fi festivalul perfect pentru tine.

Urca pe Olimp

In timpul calatoriei tale prin Grecia nu uita sa escaladezi maretul Olimp si sa te intalnesti cu zeii antici. Legenda spune ca Zeus a trait in Varful Stefani si a decis soarta umanitatii de pe Varful Mytikas. Iar cum Olimpul nu este nici pe departe un Everest, escaladarea acestuia nu va fi atat de grea. Te vei bucura in schimb de o experienta spirituala unica.

Participa la Carnavalul Patras

In fiecare an orasul Patras devine caminul unui carnaval plin de viata si culoare. De 180 de ani Carnavalul Patras are loc in fiecare iarna si te va incanta cu veselia, culorile vii si jocurile sale. Conform traditiei, carnavalul are rolul de a-l invoca pe zeul Dionisos cu muzica, dans si petrecere. Acesta renaste si aduce cu el primavara si o recolta bogata. 

Inoata cu delfinii

De-a lungul timpului, delfinii au devenit o parte importanta in cultura si mitologia grecilor. Companioni ai nimfelor, mesageri ai lui Poseidon si considerati sacri de catre Apollo si Afrodita, delfinii sunt inca reprezentativi pentru Grecia de astazi. Iar inotul alaturi de aceste creaturi marine fabuloase poate fi o experienta de o viata. Doua dintre cele mai cunoscute locuri unde poti sa faci asta sunt Halkidiki si Vonitsa.

Participa la un panigiri

Panigiri este un festin organizat in ajunul zilei de nume a unui zeu. Este o traditie pretuita in micile satucuri atat din continent dar si din insule si reprezinta o ocazie minunata pentru localnici de a sarbatori impreuna. Daca vrei sa te alaturi unui astfel de festin, afla ca grecii te vor primi cu bratele deschise si te vor incuraja sa bei, sa mananci si sa dansezi pe muzica traditionala alaturi de ei. Cel mai mare eveniment de acest tip se organizeaza pe 15 august, insa exista o sansa destul de mare sa dai peste unul in timpul plimbarilor tale. 

 

Taguri:

În a doua parte a ediției de astăzi din „Casa iubirii”, Patrick a chemat-o în camera roșie pe Bianca Giurcă, însă cei doi nu au vorbit despre ei, ci mai mult despre tensiunile cu care s-a confruntat concurenta.