Cum alegi ochelarii polarizati?

Author: Bogdan Mihai
Actualizat: 02 apr 2018, 10:32

Polarizarea reduce efectul de orbire dureroasa!

Termenul polarizat se refera la reglarea luminii orizontale primite.

Filtrul special laminat in lentile polarizate contine dungi verticale care impiedica stralucirea. Asa incat, acesta permite doar luminii orientate vertical sa patrunda mai clar, mai sigur si in acelasi timp mai confortabil. Diferenta dintre ochelarii de soare polarizati si ochelarii obisnuiti o constituie exact lentilele speciale care elimina selectiv lungimile de unda, atunci cand provoaca sclipiri; in timp ce ochelarii de soare obisnuiti absorb in mod egal toate lungimile de unda.

Ochelarii de soare polarizaţi sunt perfecti pentru a imbunatati vederea, pe masura ce sunt efectuate activitatile cotidiene. Ca atare, si ramele de ochelari trebuie sa contureze stilul celor mai recente trenduri; deci, in mod clar se poate vorbi despre un accesoriu care permite reprezentarea concreta a unui stil si ajuta in exprimarea personalitatii.

Care sunt beneficiile si cum actioneaza in mod practic?

Atunci alegi ochelarii de soare, primul lucru pe care trebuie sa il faci este sa ii verifici protectia UV. Cel mai importanrt lucru este atentia fata de sanatatea ochilor si intelegerea in mod corect a conceptelor care fac referire la protectia efectiva; tocmai pentru a oferi cea mai clara viziune posibilă. Prin urmare, "polarizarea nu are legatura cu protecţia UV, deci tot trebuie sa asiguram absorbtia UV a lentilelor", conform spuselor Fundaţiei de Cercetare a Glaucomului. Sursele in domeniu atentioneaza producatorii, dar si potentialii cumparatori de factorii externi nocivi care actioneaza in mod direct si cu efecte daunatoare asupra vederii. 

Ochelarii de soare polarizati, beneficiind de o stralucire redusa lentilelor sau chiar eliminata, si cu un contrast imbuntatit, faciliteaza distingerea clara a obiectelor din aer sau pe pamant. Lentilele elimina stralucirea puternica a soarelui si ajuta la imbunatatirea culorilor, a contrastului, lasand un camp de vizibilitate remarcabil. Nu numai ca lentilele polarizate contribuie la un sofat mai sigur, ci au si proprietati care pot rafina claritatea vizuala si pot spori perceptia culorilor.

Pastreaza stilul si valideaza alegerea!

Si pentru ca a fi fashion inseamna si grija pentru sanatatea vederii, cele mai mari case producatoare si designerii indeamna catre alegerea ochelarilor de soare cu protecţie UV si lentile polarizate. Ei sunt disponibili intr-o gama variata si satisfac cele mai pretentioase optiuni. Totodata, poti obtine lentile polarizate cu caracteristici la moda, cum ar fi tenta gradient sau acoperire in oglinda, in functie de gusturile si nevoile tale. Optiunile polarizate sunt de asemenea disponibile pe ochelari de soare fotochromici, ceea ce inseamna ca nuanta se intuneca la soare.

Iar cum datorita creatiei cercetatorilor de la NASA, astazi se poate vorbi despre lentile polarizate, gandeste-te la aceastea ca la un instrument care ajuta la reglarea fina a viziunii tale atunci cand te bucuri de purtarea ochelarilor de soare. Concentrarea si asupra acestui aspect inseamna asumare, iar in functie de activitatea desfasurata, si optiunile achiziiilor ar trebui studiate mai in amanunt. 

Cu cat iti oferi mai multa protectie, cu atat mai mult asta inseamna si grija pentru vedere! Beneficiile ochelarilor polarizati sunt nesfarite si iti pot salva ochii!

 

Taguri:

Robi pare că își dorește o relație cu Teodora, însă aceasta nu este atât de hotărâtă, iar sfaturile celor apropiați au făcut-o să păstreze distanța față de concurentul de la „Casa iubirii”.