3 lucruri interesante despre fascinanta Capaddocia

Author: Bogdan Mihai
Actualizat: 02 apr 2018, 10:43

Capadoccia este o regiune rupta parca din alta lume, aflata in inima Turciei. Turistii care ajung pe aceste meleaguri privesc uimiti peisajele unice, fie dintr-un balon cu aer cald, fie in cadrul uneia dintre excursiile optionale, puse la dispozitie de tour operatorul cu care pleaca in vacanta.

Aici, natura a creat adevarate opere de arta, ce au jucat de-a lungul timpului si rol de ascunzatoare a oamenilor in fata navalirii altor popoare, dar si un obiectiv turistic important al Turciei, in zilele noastre. Daca ai de gand sa vizitezi Turcia in acest an, nu trebuie sa ratezi aceasta regiune senzationala din inima acestei tari. Ce e de facut aici? Chiar asta vei afla mai jos: 

Geografie spectaculoasa

O excursie in Turcia trebuie sa aiba in programul de vacanta o vizita de 2 zile in fascinanta Capaddocia. Eruptiile vulcanice si-au lasat amprenta intr-un mod absolut spectaculos peste acest spatiu istoric, capatand cele mai spectaculoase forme, pe care cu usurinta le poti asocia cu forme si personaje de basm: o poiana cu ciuperci gigantice, elfi, goblini etc. Partea cea mai frumoasa este ca fiecare coltisor al Capaddociei este diferit, pentru ca vaile din aceasta zona se deosebesc intre ele prin forma si culoare. 

Istorie fascinanta

Capaddocia te invita intr-o minunata incursiune in timp, prin nenumaratele obiective istorice, intinse pe intreg cuprinsul ei. Asa ca profita de excursiile optionale puse la dispozitie de tour operatorul tau si afla-i pe indelete povestile de demult. In acest spatiu, primii crestini se retrageau din calea furiei romane, intr-o era in care Crestinismul incoltea firav prin doar cateva zone din bazinul Mediteranei. 

In stancile moi, primite mostenire de la natura generoasa, acestia au sapat un oras intreg, cu manastiri si bisericute, dezvoltand in acelasi timp una dintre cele mai vaste retele subterane de drumuri, ce leaga orasele Derinkuy si Kaymakly. Canionul Yahlar si complexul monastic din Valea Goreme aduc si ele aminte de o Cappadocie de mii de ani. 

Bucate savuroase

La fel ca in orice alte parte a Turciei, in Capaddocia se mananca foarte bine. Iti este pofta de kebap? Atunci trebuie sa il servesti in aceasta zona, deoarece acest preparat este parca pregatit cu mai multa pasiune aici. Sucul de rodie, fructele uscate si vinurile nu trebuie sa lipseasca din meniul tau, in cazul in care alegi sa mergi intr-o excursie optionala in Capaddocia. Ti-am lasat pentru final un fel de mancare special, de care doar in acest spatiu magic te poti bucura: “Manti”, un ruda orientala a pastelor, stropita din belsug cu sos de iaurt si usturoi. O masa costa aproximativ 20 de lire turcesti, insa face toti banii. 

Daca alegi sa mergi in Turcia la vara, alaturi de cei dragi, trebuie sa mergeti cu totii intr-o excursie optionala de 2 zile in Capaddocia. Va fi poate cea mai frumoasa perioada a voastra din sejurul in aceasta tara, doarece taramurile magice ale Capaddociei sunt rupte parca din alta lume. Urme ale unei istorii scrise sub pamant, plimbari cu balonul cu aer cald, formatiuni selenare si mancaruri absolut delicioase, servite alaturi de un pahar racoritor de suc de rodii. Ce poate fi oare mai potrivit pentru o vacanta de vis in Turcia?

 

Taguri:

În ediția de astăzi a emisiunii „Casa Iubirii”, Rebecca a continuat să își susțină părerea conform căreia Criss și Antoni s-ar fi cunoscut în afara show-ului matrimonial.