De ce ar trebui sa vizitezi Craiova macar o data

Author: Bogdan Mihai
Actualizat: 02 apr 2018, 10:50

Resedinta judetului Dolj este un oras care are foarte multe de oferit, desi nu este foarte popular printre turistii care aleg sa viziteze România.

In Craiova s-au nascut sau au trait de-a lungul timpului numeroase personalitati, printre care si Petrache Poenaru, Nicolae Titulescu, Gheorghe Titeica, Alexandru Macedonski, Tudor Gheorghe sau Adrian Paunescu.

Ar trebui sa ajungi macar o data în viata pe meleagurile oltenesti si sa te convingi de frumusetea acestui oras plin de obiective turistice. De la lacase de cult, la muzee sau locuri ideale pentru plimbari în aer liber, Craiova îti ofera suficiente motive pentru care sa o vizitezi. Iata care sunt acestea!

File de istorie

Despre Craiova, istoricii au scris înca de acum sute de ani, iar tu o poti descoperi în zilele noastre în expozitiile muzeelor din localitate. Asadar, rezerva-ti timp sa ajungi la Muzeul Olteniei, Muzeul de Arta sau Muzeul Mitre Ambrasa. Totodata, nu trebuie sa pierzi din vedere Biserica Jitianu, Biserica Tuturor Sfintilor sau Catedrala Sfântul Dumitru, de o frumusete rara. 

Casa Baniei

Cea mai veche constructie civila din Craiova, Casa Baniei te asteapta sa o vizitezi în orice perioada a anului, pentru ca are ce sa-ti arate. Unul dintre simbolurile acestui oras, este un adevarat monument de arhitectura medievala, care dateaza de la finalul secolului XV. In prezent, cladirea adaposteste Sectia de Etnografie a Muzeului Olteniei, dar de-a lungul timpului a suferit multe modificari arhitecturale, fiind chiar distrusa de flacarile unor incendii. 

Un oras verde

Craiova este al saselea oras ca marime din tara, dar asta nu îl fereste de aglomeratia specifica. Parcul Nicolae Romanescu apare ca o oaza de verdeata în centrul orasului, care te asteapta sa-l descoperi cât mai curând. Este unic în toata tara si a apartinut mosiei familiei Bibescu. In anul 1900, acesta a primit medalia de aur la Expozitia Internationala de la Paris si a fost inaugurat trei ani mai târziu de însusi regele Carol. Parcul adaposteste astazi sute de specii de plante, lucrari de arta, dar si un hipodrom.

Gradina Botanica

Desi se bucura de un parc impresionant în inima orasului, Craiova te mai asteapta cu o gradina botanica. Intinsa pe o suprafata de 13 hectare, acest univers verde îti va pune la dispozitie o multime de specii de plante. 

Centrul istoric 

Trebuie neaparat sa îti rezervi timp sa vizitezi si Centrul Istoric al acestui oras, care ascunde adevarate nestemate arhitecturale si reprezinta cea mai buna zona de promenada. Dominant în centrul Craiovei este Palatul Administrativ, care este, cel mai probabil, cea mai reprezentativa cladire din oras. Tot în aceasta zona poti admira cladiri istorice vechi, asa ca ar fi pacat sa nu îti gasesti un apartament în Craiova si sa îti rezervi macar un weekend pentru a vizita acest oras minunat din inima Olteniei. 

 

Taguri:

Robi pare că își dorește o relație cu Teodora, însă aceasta nu este atât de hotărâtă, iar sfaturile celor apropiați au făcut-o să păstreze distanța față de concurentul de la „Casa iubirii”.