Ingrediente pentru aluat:
- 1kg faina
- 500ml lapte
- 4 oua
- 250 gr zahar
- 50 gr unt
- 50 ml ulei
- 50 gr drojdie proaspata
- coaja de lamaie
- un praf de copt
Pentru umplutura:
- 3 linguri de cacao
- o fiola cu esenta de rom
- 250 grame de nuca macinata
- 100g stafide
- 150 gr zahar
- 4 albusuri
Mod de preparare
Faina se cerne de trei ori, ca ea
Apoi intr-un vas se incalzeste laptele cu tot zaharul, iar apoi se lasa la racit. Se pregateste maia din drojdie.Astfel,drojdia se topeste cu o lingurita de zahar, se adauga doua linguri de faina si alte 2-3 linguri de lapte. Se lasa la crescut in mijlocul movilei de faina. Dupa ce si-a dublat volumul, se adauga toata cantitatea de lapte si cinci galbenusuri frecate.
Cititi continuarea pe kfetele.ro