Asa faci cel mai bun cozonac cu nuca pentru Paste. Trucuri pentru un cozonac pufos si gustos

Autor: Daniela Iliuta
Actualizat: 03 apr 2018, 09:47

Un cozonac bun si preparat corect are nevoie in primul rand de o faina de calitate, de timpul framantarii si de intensitatea flacarii cuptorului sa se coaca bine pe toate partile.

Ingrediente pentru aluat:
- 1kg faina
- 500ml lapte
- 4 oua
- 250 gr zahar
- 50 gr unt
- 50 ml ulei
- 50 gr drojdie proaspata
- coaja de lamaie
- un praf de copt

Pentru umplutura:
- 3 linguri de cacao
- o fiola cu esenta de rom
- 250 grame de nuca macinata
- 100g stafide
- 150 gr zahar
- 4 albusuri
 Mod de preparare

Faina se cerne de trei ori, ca ea

sa fie mai pufoasa

Apoi intr-un vas se incalzeste laptele cu tot zaharul, iar apoi se lasa la racit. Se pregateste maia din drojdie.Astfel,drojdia se topeste cu o lingurita de zahar, se adauga doua linguri de faina si alte 2-3 linguri de lapte. Se lasa la crescut in mijlocul movilei de faina. Dupa ce si-a dublat volumul, se adauga toata cantitatea de lapte si cinci galbenusuri frecate.

Cititi continuarea pe kfetele.ro

 

Taguri: