Alimentatie sanatoasa cu ajutorul produselor bio

Author: Bogdan Mihai
Actualizat: 05 apr 2018, 11:39

In ultima vreme auzim tot mai des despre alimentatia bio, organica, produse naturale sau naturiste si vedem tot mai frecvent ca a mai aparut inca un magazin online cu produse naturiste.

Dar, stim ce inseamna cu adevarat produsul bio si de ce este recomandat sa il consumam, care ii sunt beneficiile si ce impact au asupra sanatatii?

Ce este un produs bio, organic sau chiar un produs ecologic?

Ne este recomandat sa consumam produse bio pentru ca sunt mai sanatoase datorita faptului ca, in general, produsele organice se realizeaza fara adaugarea suplimentara a substantelor chimice si nu au loc interventii genetice. Le numim produse naturale, produse naturiste pe cele care sunt certificate ecologic. Certificarea organica, ecologica presupune un proces amplu de certificare a produselor agricole sau a oricarui alt tip de produs care are legatura cu domeniul agricol. Pentru a primi acel certificat si pentru a se considera produse bio, naturale, trebuie sa fie indeplinite cateva conditii generale importante precum:

Nu se pot folosi substante chimice artificale in prepararea alimentelor bio precum pesticide, aditivi alimentari;

Nici pamantul care se foloseste pentru cresterea produselor nu trebuie sa contina substante chimice. Trebuie pregatit cu multi ani inainte de plantarea produselor organice;

Nu se pot folosi organisme modificate genetic;

Nu se utilizeaza iradierea. Producatorii care sunt certificati sunt obligati sa faca o fisa de lucru in care sa tina evidenta zilnica a procedurilor. 

Se pot face oricand vizite si inspectii neanuntate de catre autoritati. In mod legal, alimentele care fac parte din domeniul agriculturii precum seminte, carne, lactate, pot primi certificare ecologica. Insa, din punct de vedere comercial, de-a lungul timpului au primit certificare si alte produse in afara celor alimentare, cum ar fi: produse cosmetice organice, restaurante, firme de materiale textile sau chiar restaurante. 

De unde sa ne cumparam produsele bio?

De cand oamenii au devenit tot mai preocupati de alimentatia sanatoasa, produsele bio sunt la mare cautare si se gasesc in magazinele exclusiv cu produse bio. Mai mult decat atat, in mediul online, culturile bio se promoveaza intens. 

Puneti sanatatea ta pe primul loc si comanda si tu produse bio pentru a te bucura acasa la tine de cea mai buna calitate. Alege sa consumi alimente care sa iti ofere proteinele de care corpul tau are nevoie, acizi grasi, omega 3 si nu coloranti artificiali.  Produsele bio reprezinta alegerea ideala pentru sanatate, care ii ofera corpului tau energia si nutrientii de care are nevoie o zi intreaga, in detrimentul caloriilor. 

 

Taguri:

Numerologul Oana Timofte a vorbit în exclusivitate la „Follow us” despre cum sunt afectate zodiile de eclipsa de lună.