Un nor de praf saharian se afla deasupra Romaniei! Iata ce avertisment au transmis meteorologii pentru urmatoarele zile

Autor: Daniela Iliuta
Actualizat: 17 apr 2018, 13:46

Un nor de praf saharian tranziteaza Romania, concentraţia maxima a particulelor de praf si nisip provenit din Sahara urmand sa se resimta in zilele de luni si marti.

Agentia Nationala de Meteorologie din Ungaria a avertizat ca, incepand de duminica seara, norul de praf saharian se afla deasupra Ungariei si luni si marti, 16 si 17 aprilie deasupra Romaniei.

"Agentia Nationala de Meteorologie din Ungaria a avertizat ca începând de duminica seara, norul de praf saharian se afla deasupra tarii, el ajungând si în zona de Vest a României. Concentratia maxima a particulelor de praf si nisip provenite din Sahara, fiind resimtite în zilele de luni si marti, urmând ca miercuri sa se retraga odata cu intrarea unui front de aer mai rece care va curata

atmosfera. Masinile, geamurile si acoperisurile caselor au fost acoperite de particule rosiatice, iar alergicii la praf si polen ar putea avea de suferit. Statiile de monitorizare ale calitatii aerului la nivelul judetului Caras-Severin au înregistrat valori semnificative ale indicatorului pulberi în suspensie, dar fara a depasi limita admisa de legislatia în vigoare.", a spus Mirela Ianosi, consilier superior la Agentia pentru Protectia Mediului Caras-Severin.    

Autoturismele locuitorilor din vestul Romaniei sunt acoperite, deja, cu o pelicula fina de praf, iar potrivit Agentiei Nationale de Meteorologie ungare citate de presa maghiara, fenomenul se va resimti in zona pana in

cursul zilei de miercuri.
In cursul acestei zile concentratia particulelor de praf si nisip saharian va creste in aer, urmand ca miercuri sa se retraga, odata cu intrarea unui front de aer rece care va curata atmosfera.
(sursa: radioresita.ro)

 


Numerologul Oana Timofte a vorbit în exclusivitate la „Follow us” despre cum sunt afectate zodiile de eclipsa de lună.