Cum sa-ti transformi complet casa in cativa pasi simpli

Author: Silviu Bunea
Actualizat: 23 iul 2020, 15:40

and vine vorba de o transformare completa a casei, cu totii ne gandim la costuri foarte mari, raportat la o asemenea schimbare.

Trebuie sa avem in vedere insa ca sunt transformari ce pot parea, la prima vedere, mici, insa ele pot avea un impact substantial asupra felului cum arata locuinta noastra. Astfel, putem schimba cate o piesa de mobilier sau un element in fiecare camera si astfel transformarea sa se vada din prima de catre cei care ne calca pragul.

Bucataria arata altfel cu faianta noua

Este cunoscut faptul ca mobilarea unei bucatarii costa cel mai mult din intreaga locuinta si asta din cauza electrocasnicelor, dar şi a mobilei propriu-zise. De aceea, daca dorim o schimbare si pe deasupra sa econmisim niste bani, putem opta pentru o faianta pentru bucatarie noua. Modelele de faianta sunt multiple, de la faianta decorativa simpla sau cea stil mozaic. Important este ca ea sa vina in contrast cu mobilierul ales in buucatarie. Astfel, daca mobilierul pentru bucatarie a fost ales pe o culoare puternica, faianta pentru bucatarie ar trebui aleasa astfel incat sa scoata in evidenta piesele de mobilier, respectiv pe un ton cald sau neutru. Binenteles, daca mobilierul din bucatarie este alb, spre exemplu, putem alege o faianta de tip mozaic.

Noptiere schimbate in dormitor

Dintr-o incapere intreaga de dormitor, piesele cele mai ieftine de mobilier, care pot fi de asemenea si de impact, sunt noptierele. Daca avem deja unele clasice, simetrice, pe tonuri similare patului din dormitor sau dressingului, le putem schimba foarte usor, pe bani relativ putini. Astfel, putem opta pentru un model de noptiere asimetrice, moderne, care sa iasa in evidenta printr-o culoare puternica sau, in cazul in care nu doriti ca atenta sa se rasfranga asupra acestora si sa ramana pe patul somptuos, puteti alege noptiere pe un ton neutru.

Un tablou nou in living

O schimbare de efect in sufragerie si care sa nu ne coste mult poate fi achizitionarea unui tablou. Fie ca il asezati central , astfel incat sa fie vazut imediat de cei care vin in vizita sau completati incaperea cu inca un tablou, acesta va aduce un element de noutate locuintei. Este important insa sa se incadreze in stilul camerei, ca sa nu para ca nu apartine incaperii.

O oglinda poate schimba baia

In cazul foarte multor locuinte, elementul central al baii este oglinda. Astfel, schimbarea acesteia, desi poate parea o operatiune complicata, aduce o cu totul alta lumina, si la propriu si la figurat, in baie. Iar costurile nu sunt unele deloc mari, mai ales daca alegem, de exemplu o oglinda de tip vintage dintr-un targ, care sa se evidentieze in incapere. La fel de bine, putem opta foarte bine pentru o schimbare a corpurilor de iluminat din apropierea oglinzii.

Holul poate ramane neschimbat

Daca vrem ca schimbarile sa se vada inca de la primii pasi facuti in casa, in hol putem incerca schimbarea pantofarului sau plasarea unei oglinzi noi. De asemenea, putem inlocui corpul de iluminat din hol. Daca insa nu vrem sa aglomeram holul, ceea ce este cazul pentru multi, putem lasa atunci ca schimbarile sa se vada pe masura ce parcurgem locuinta, pe camere, fara a inlocui ceva in hol. Este indicat acest lucru pentru ca in cazul multor apartamente, holurile sunt putin spatioase, iar daca avem amplasat si un dressing in hol, atunci orice alta piesa de mobilier poate parea in plus, iar senzatia de spatiu aerisit dispare. Asa ca e mai bine sa ne limitam la a face o schimbare cat de mica, dar semnificativa, in celelalte camere, astfel incat aspectul intregii locuinte sa fie schimbat.