Top 5 insule mici din Grecia pe care trebuie neaparat sa le vizitezi

Author: Bogdan Mihai
Actualizat: 26 apr 2018, 14:41

Dupa o iarna stresanta si un inceput de primavara si mai complicat, deja te gandesti la vacanta de vara. Iar daca esti ca noi, poate preferi un concediu linistit, departe de agitatia si galagia din marile statiuni turistice.

Vrei putin timp sa te deconectezi de grijile cotidiene si sa uiti de job, de copii sau de facturi. Ce poate fi mai lipsit de stres decat cateva oferte all inclusive in Grecia? Nu iti vei face griji cu privire la hotel, unde sa mananci sau unde sa te plimbi. Iar daca vrei liniste, citeste mai departe. Iti vom arata cateva insule mai putin cunoscute din Grecia pe care trebuie neaparat sa le vizitezi vara asta. 

Lemnos

Lemnos este o insula vizitata in special de localnici, iar asta o opreste din a deveni o simpla destinatie turistica populara. Nu rata capitala (Myrina) care este un port pescaresc plin de viata si culoare. Poti interactiona cu pescarii care se invart in jurul plaselor de pescuit in fiecare zi si te poti bucura de bucataria traditionala, atat de delicioasa si iubita in intreaga lume. Cat despre obiective turistice, poti vizita oricand castelul venetian construit in secolul al XIII-lea. Ridicat pe un deal de langa capitala, castelul este astazi locuit de cerbi si animale salbatice.

Ammouliani

Ascunsa intre tarmurile insulei Halkidiki, Ammouliani este o mica insula cu plaje superbe si peisaje idilice. Ca si Lemnos, este vizitata majoritar de localnici iar asta ii asigura un aer traditional. Insula adaposteste o comunitate linistita si prietenoasa care te va primi cu bratele deschise. Iar daca ai chef de putina aventura, poti oricand inchiria o barca pentru a face turul muntelui Athos. 

Milos

Cu siguranta ai auzit de Venus din Milo, insa cum ar fi daca ai vizita si locul in care se spune ca s-ar fi nascut zeita? Aceasta micuta insula vulcanica se lauda cu cele mai frumoase plaje din intreaga Grecie si poti ajunge acolo foarte usor cu avionul sau cu vaporul. Vei fi impresionat de stancile albe din Sarakiniko, de pesterile din Kleftiko sau de apa cristalina din Firiplaka. In plus, este destinatia perfecta pentru un cuplu, dat fiind faptul ca multi tineri insuratei aleg sa isi petreaca luna de miere aici. 

Hydra

Pe Hydra ajungi in doua ore cu vaporul din Atena. Aceasta mica insula ascunsa in Golful Argosaronic este un paradis al autenticitatii si caldurii grecesti. De-a lungul anilor, cladirile din piatra au fost intretinute de mesterii locali care au avut grija sa le pastreze aspectul autentic. Nu vei gasi masini aici, asa ca va trebui sa mergi pe jos, cu bicicleta sau chiar cu un magarus. Cat despre plaje, acestea sunt mici golfulete ascunse de agitatie si aglomeratie, adevarate paradisuri cu apa cristalina si atmosfera placuta. 

Tilos

Una dintre cele mai verzi insule grecesti este Tilos. Acest paradis de smarald iti va oferi momente de neuitat datorita florei si faunei unice, a plajelor superbe cu nisip fin si a oportunitatilor pentru drumetii. 

 

Taguri:

În ediția de astăzi a emisiunii „Casa Iubirii”, Rebecca a continuat să își susțină părerea conform căreia Criss și Antoni s-ar fi cunoscut în afara show-ului matrimonial.