Ce este o plasa de umbrire si la ce se foloseste

Author: Bogdan Mihai
Actualizat: 26 apr 2018, 14:50

Plasa de umbrire este materialul fabricat din polimeri de calitate si este folosita cu scopul de a diminua razele solare, care intra in diferite spatii precum sere sau solarii, dar si de a proteja locuri precum gradina ori balconul.

Plasele de umbrire sunt ideale pentru a fi folosite ca paravan in spatiile in care este curent si bate vantul, pentru magazine, parcari, terase, gradini, dar si pe garduri sau orice alte zone de relaxare.

Se pot folosi atat pe vertical, cat si orizontal pentru a proteja plantele si florile de razele puternice ale soarelui. 

Modelul cel mai recomandat de plasa de umbrire este acela care diminueaza temperaturile in locurile in care este montata, pana la nivelul care nu mai este daunator legumelor ori florilor. 

De ce este indicat sa folosesti o plasa de umbrire? 

In primul rand datorita confortului pe care il ofera. O data montata pe gard, spre exemplu, o plasa de umbrire te va ajuta sa ii oferi protectie curtii, ferind-o de ochii curiosilor. Pe langa asta, ofera si protectie impotriva vantului.

Este un accesoriu estetic. O plasa de umbrire este disponibila in mai multe culori precum: verde, plasa de umbrire alb cu albastru, gri, maro,  dar si altele. Poti alege culoarea care se potriveste cu restul amenajarilor exterioare pentru a te asigura ca oferi un aspect deosebit curtii. 

Ai posiblitatea sa alegi in functie de gradul de umbrire. Poti gasi modele de plasa cu un grad diferit de umbrire, care poate incepe de la un procent de 70% pana la 90%. O alegi in functie de locul in care vrei sa o montezi pentru ca, de exemplu, plasa de umbrire care se potriveste pentru spatiile exterioare apropiate de o piscina sau chiar de malul marii sunt cele de culoarea alb albastru deoarece se integreaza mai bine cu mediul inconjurator.

Plasele de umbrire au si garantie. O data cu achizitionarea acestui model de umbrire, esti asigurat ca daca vei intampina vreo situatie delicata, totul se va rezolva. Plasele de umbrire pot avea garantie de pana la 5 ani, timp in care te poti bucura in voie de aspectul acestora. 

Reduc intensitatea luminii. Acest aspect poate fi unul extrem de important pentru buna functionare a plantelor si legumelor. Sunt tipuri de legume, care, mai ales cand sunt in crestere, nu au nevoie de o lumina puternica, iar pentru a te asigura ca le oferi conditiile optime, plasa de umbrire este cea mai indicata. Au puterea de a reduce intensitatea luminii, in functie de zona, de la 30% pana la 50%.

Le poti refolosi pentru mult timp. Avantajul acestora este ca o data cumparate le poti folosi mai multi ani la rand. Cel mai important este sa le strangi corect de la un sezon la altul pentru a te asigura ca le pastrezi in siguranta cat mai multi ani. 

 

Taguri:

Robi pare că își dorește o relație cu Teodora, însă aceasta nu este atât de hotărâtă, iar sfaturile celor apropiați au făcut-o să păstreze distanța față de concurentul de la „Casa iubirii”.