4 ponturi pentru tine înainte de a închiria prima garsonieră

Author: Silviu Bunea
Actualizat: 09 mai 2018, 16:58

Dacă vrei să te muţi într-un spaţiu doar al tău şi vrei să laşi în urmă foştii colegi de apartament, sau camera din camin în care ai locuit în ultimii ani, închirierea unei garsoniere este următorul pas firesc pe care trebuie să îl faci.

Pe net te aşteaptă o mulţime de garsoniere disponibile, iar tu nu trebuie decât să te hotărăşti în privinţa zonei, a banilor pe care vrei să îi plăteşti lunar proprietarului, precum şi în privinţa confortului de care vrei să te bucuri în acest nou spaţiu.

După ce ai trecut toate aceste lucruri pe hârtie, căutarea poate să înceapă. Pentru a te bucura de cea mai inspirată alegere, noi îţi sărim în ajutor cu 4 ponturi numai bune de luat în seamă, atunci când îţi închiriezi prima garsonieră din viaţa ta.

  1. Contractul este mult mai convenabil

Este extrem de important să te poţi bucura de un contract de închiriere, pe care să îl închei fie direct cu proprietarul, fie cu agenţia imobiliară la care apelezi. În cazul în care “ai la mână” un astfel de document, lucrurile se simplifică extrem de mult, în situatia în care apar pe parcurs situaţii neprevăzute, precum o eventuală evacuare pe nepusă masă, o defecţiune apărută la sistemul electric, creşterea cu rea voinţă a chiriei lunare.

2. Vizionarea garsonierei - un lucru extrem de important

Tratează fiecare vizită pe care o faci cu o foarte mare responsabilitate si fii atent la detalii. De ce? Pentru că în acest spaţiu vei locui, e important sa îţi placa lucrurile pe care le găseşti acolo. Ar fi extrem de neplăcut să descoperi prea târziu faptul că există o scurgere sub chiuvetă, cuptorul nu funcţionează, iar maşina de spălat… nu există. Aceste “mici” secrete se întâlnesc în fiecare garsonieră, iar dacă le descoperi la timp, poţi obţine un preţ mult mai bun în urma unei negocieri cu proprietarul acestui spaţiu.

3. Nu uita să faci poze

De ce? Pentru că din cauza emoţiilor, a stresului cauzat de această situaţie, îţi pot scăpa o mulţime de lucruri importante, pe care este mult mai bine să le ştii. Astfel, acasă te vei putea bucura de o a doua vizionare, confortabil si nestingherit, privind cu atenţie pozele pe care le-ai făcut în spaţiul respectiv.

4. Vecinii

Vecinii pe care îi ai contează foarte mult, aşa că trebuie să iei foarte în serios acest aspect. Mai mult ca sigur că proprietarul sau agentul imobiliar îţi vor spune că vecinii sunt cei mai liniştiţi oameni din lume şi ştii foarte bine motivul pentru care vor alege să spună asta. Însă nu ar strica să mai ceri încă o părere, poate chiar după vreo 2-3 zile, de la un vecin de pe acelaşi etaj. E bine să vezi ce oameni locuiesc acolo şi chiar le poţi spune despre intenţiile tale. Împuşti astfel doi iepuri dintr-o lovitură: îţi faci o primă impresie despre oamenii din jurul tău şi afli informaţii utile, direct de la sursă, despre vecinii mai problematici, dacă este cazul.

Dacă ai găsit ceva ce îţi place şi vrei să plăteşti rapid avansul, însă banii nu îţi ajung, aplica online pentru un credit, pentru a fi sigur că te vei muta in garsoniera. Unul dintre marile avantaje de care te bucuri atunci când accesezi un credit online este că tu stabileşti data scadentă a împrumutului, iar dacă restitui mai devreme suma respectivă (poţi împrumuta maxim 2000 RON), plăteşti mai puţin.

 

Taguri:

Robi pare că își dorește o relație cu Teodora, însă aceasta nu este atât de hotărâtă, iar sfaturile celor apropiați au făcut-o să păstreze distanța față de concurentul de la „Casa iubirii”.