3 motive pentru care este mai bine sa pleci la drum ziua si nu noaptea

Author: Silviu Bunea
Actualizat: 14 iul 2020, 16:59

Drumurile lungi cu masina necesita o pregatire speciala, de la reparatiile de sub capota pe care le faci inainte de drum, la odihna de care te bucuri in orele ce preced calatoria.

Daca si tu ai de gand sa te urci in masina si sa conduci foarte multe ore, in concediul din aceasta vara, iti recomandam sa pleci in timpul zilei.

Noaptea este fara discutii un sfetnic bun, insa daca punem in aceeasi oala avantajele si dezavantajele de a conduce noaptea, vei vedea ca esti mai putin castigat daca alegi sa conduci atunci cand afara este inca intuneric. Asadar, iti vom lasa mai jos 3 motive excelente pentru a conduce de fiecare data ziua. Iata care sunt acestea:

  1. Esti mult mai odihnit

Pentru ca organismul tau este obisnuit cu un anumit fus orar, asta inseamna ca te vei simti mult mai bine daca vei conduce in timpul zilei si nu noaptea. Ofera-i corpului tau sansa de a se odihni asa cum trebuie in timpul noptii, iar tu te vei simti incredibil de bine la volan, atunci cand conduci ziua. Atentia si reflexele au numai de castigat, atunci cand mintea si organismului sunt odihnite, cat despre vizibilitate, despre aceasta vom vorbi putin mai jos.

2. Vizibilitate mai buna

Ziua, totul se vede foarte bine de la distanta, atat timp cat esti atent la drum. Profita de lumina de afara pentru a parcurge cat mai multi kilometri pe zi, iar odata cu lasarea intunericului, alege sa te odihnesti sau sa te distrezi in locurile de vacanta in care ai ajuns, alaturi de cei dragi. Intunericul poate sa iti amorteasca foarte mult reflexele, mai ales atunci cand vine la pachet si cu oboseala de peste zi. Pentru a evita un eveniment rutier nedorit, pleaca la drum lung ziua, pentru a te bucura de cea mai buna vizibilitate.

3. Asistenta rutiera intr-un timp optim

Pe timp de zi, poti obtine mult mai repede asistenta rutiera specializata, in cazul in care autoturismul tau este avariat. De asemenea, gasesti mult mai multe magazine cu piese auto deschise, pentru schimbarile minore, dar poti in acelasi timp sa obtii si indrumari sau sa fii luat cu “ia-ma nene”, pana la cea mai apropiata localitate. Nu in ultimul rand, din punct de vedere psihologic, te poti descurca mai bine cu o avarie aparuta la masina in timpul zilei, decat cu o avarie aparuta in timpul noptii. Daca vrei te bucuri de asistenta rutiera in vacanta, noi iti propunem sa citesti in continuare acest articol.

 

Vacanta cu un plus de siguranta!

Asa cum spuneam si mai in randurile de mai sus, sa pleci ziua la drum lung este o varianta mult mai sigura. Si pentru ca totul sa fie si mai sigur, tu poti castiga un card A24 - national pentru asistenta rutiera, oferit de A24 Assistance. Nu trebuie decat sa intri pe autohut.ro si sa cumperi piese auto cu o valoare mai mare de 400 de lei, intrand astfel automat in concurs.

Campania dureaza intre 9 mai si 30 iunie. Tu poti cumpara baterii auto, filtre de ulei, ulei de motor Castrol de la Autohut, sau orice alta piesa auto vrei, atat timp cat depasesti plafonul de 400 de lei. Cardul A24 iti garanteaza servicii de depanare la locul incidentului, transportul vostru in siguranta, precum si tractarea masinii pana la cel mai apropiat service partener A24 Assistance.

Vrei totodata sa pleci la drum cu certitudinea ca nimic rau nu se poate intampla? Atunci fa o vizita celor de la service-ul auto Autohut, primul service din Bucuresti ce opereaza sub franciza elvetiana CarXpert. Experienta CarXpert garanteaza ca te vei bucura de servicii flexibile, profesionale si personale pentru masina ta, indiferent de tipul sau marca acesteia.

 


Robi pare că își dorește o relație cu Teodora, însă aceasta nu este atât de hotărâtă, iar sfaturile celor apropiați au făcut-o să păstreze distanța față de concurentul de la „Casa iubirii”.