Ia romaneasca sarbatorita la Ankara in beneficiul copiilor refugiatilor sirieni

Autor: Bogdan Mihai
Actualizat: 13 sep 2020, 02:25
video Foto(7)

La 7 iunie 2018, Ambasada Romaniei in Republica Turcia, impreuna cu organizatia SHOM (Spouses of the Heads of Missions) si cu sprijinul Reprezentantei UNICEF in Turcia, a organizat un eveniment caritabil de celebrare a iei romanesti in beneficiul copiilor refugiatilor sirieni care locuiesc in zona metropolitana Ankara.

Activitatea s-a derulat sub egida Centenarului Marii Uniri a Romaniei si a celebrarii a 140 de ani de relatii diplomatice dintre Romania si Republica Turcia. 

In cadrul evenimentului au fost prezentate o expozitie de costume populare romanesti centenare cu o vechime de peste 100 de ani aflate in patrimoniul Ambasadei Romaniei in Republica Turcia si o expozitie de fotografie de costume populare romanesti din diverse regiunii are tarii. 

De asemenea, au fost organizate un mini-bazar si o tombola cu produse traditionale romanesti si internationale, fondurile stranse urmand sa fie utilizate pentru cumpararea de imbracaminte pentru copiii refugiatilor sirieni si donate centrului Al-Farah ASAM (Association for Solidarity with Asylum Seekers and Migrants) din Ankara. 

Celebrarea iei a inclus un stand de prezentare cu ii traditionale autentice romanesti, realizate exclusiv manual, prezentate de catre producatorul romanesc Flori de IE, promotor al culturii, traditiilor si valorilor romanesti. 

Evenimentul a fost deschis de catre sotia ambasadorului Romaniei in Republica Turcia, doamna Lavinia Ochea si de catre presedintele organizatiei SHOM, doamna Dóra Kiss-Henézi, sotia ambasadorului Ungariei la Ankara.

Doamna Lavinia Ochea a facut o scurta prezentare a iei romanesti si a traditiilor populare, multumind participantilor pentru contributia la evenimentul caritabil si implicarea in beneficiul copiilor refugiatilor sirieni din Turcia. 

Au participat aproximativ 90 de persoane, reprezentanti ai peste 50 de misiuni diplomatice acreditate in capitala Turciei, ai ministerului de externe turc, autoritatilor locale, precum si ai mediului politic, academic si de afaceri din Republica Turcia.

 


În ediția de astăzi a emisiunii „Casa Iubirii”, Rebecca a continuat să își susțină părerea conform căreia Criss și Antoni s-ar fi cunoscut în afara show-ului matrimonial.