Cu toate acestea, stilourile la pret accesibil vin si cu o mica perioada de acomodare, perioada prin care te vom ajuta sa treci cu acest ghid. Asa ca citeste mai departe si afla cum folosesti un stilou ca un adevarat profesionist in arta caligrafiei.
Pozitia conteaza
Cand scrii, ai grija ca penita sa fie inclinata intr-un unghi de 45 de grade fata de hartie. In cazul in care penita e dreapta sau invers, stiloul nu va scrie. De asemenea, incearca sa nu rotesti stiloul in timp ce scrii. Cele doua varfuri ale penitei trebuie sa atinga hartia in mod egal in timp ce scrii pentru ca altfel vor pierde contactul iar cerneala nu se va mai imprastia uniform.
Nu apasa prea tare
Cand scrii cu un stilou, acesta nu necesita o presiune la fel de mare ca un pix sau creion. Prea multa presiune nu ii va permite stiloului sa scrie si il poate chiar deteriora. Multe astfel de instrumente de scris pot scrie fara niciun pic de presiune, asa ca ai grija sa nu apesi prea tare pe penita.
Pune-i capacul
Stilourile trebuie sa fie mereu acoperite atunci cand nu le folosesti. Altfel, cerneala se va usca pe varful penitei si nu iti va mai permite sa il folosesti data viitoare. Daca varful se usuca, il poti repara cu ajutorul catorva scrijelituri sau adaugand o picatura de apa pentru a rehidrata cerneala.
Curata-l periodic
Cu timpul, stilourile pot acumula mici particule de hartie, praf sau cerneala uscata care ii vor impiedica buna functionare. Noi iti recomandam sa il cureti o data la 1-2 luni pentru a-i maximiza performanta si durata de viata.
Foloseste hartia potrivita
Chiar daca nu e neaparat necesara, hartia special produsa pentru stilouri iti va face experienta caligrafica mult mai placuta si mai frumoasa. Stilourile vor scrie pe aproape orice tip de hartie, insa te poti lovi de probleme precum intinarea cernelii, deteriorarea hartiei sau chiar intreruperea scrisului. Din pacate, asta se poate intampla cand folosesti orice tip de hartie pentru ca majoritatea producatorilor nu o creeaza avand stilourile in minte.
Exerseaza si experimenteaza
Chiar daca experienta de scris cu un stilou este asemanatoare cu cea oferita de un pix, tot vei avea nevoie de putin antrenament inainte ca totul sa ti se para natural. Noi iti mai recomandam sa experimentezi si cu o varietate de cerneluri si hartii pentru a descoperi ce ti se potriveste cat mai bine. Consideram ca a detine un stilou e la fel ca a detine un animalut de companie: poti invata tot ce vrei despre tipul de animal, insa nu vor exista doua la fel. Vor veni cu propriile lor personalitati si particularitati, intocmai ca un stilou.