Se schimba legea: varsta de pensionare se reduce cu 13 ani! Uite cine va putea iesi la pensie mult mai repede, vezi daca te incadrezi

Autor: Bogdan Mihai
Actualizat: 09 iul 2018, 09:48

Parlamentul a adoptat o noua modificare la legea pensiilor care vine cu vesti bune pentru anumite categorii ale populatiei.

Astfel, se va reduce cu 13 ani varsta de pensionare pentru persoanele care au activitati de munca incadrate in conditii speciale, precum aviatia civila, siderurgie sau foraj sonde de titei si gaze.

De asemenea, calculul pensiei va fi raportat la un stagiu de cotizare de minim 25 de ani, nu 30, ca pana acum.

"Pentru persoanele care au realizat un stagiu de cotizare de cel putin 25 de ani in activitati in locuri de munca incadrate in conditii speciale (aviatia civila, siderurgie, subteran, risc radiologic, unitati de transport maritim si fluvial, foraj sonde de titei

si gaze, etc.) prevazute in anexele nr. 1, 2 si 3 din Legea nr.263/2010, reducerea varstei standard de pensionare cu 13 ani si raportarea pentru calculul pensiei la un stagiu de cotizare de 25 de ani", se arata in textul legii.

Noua lege mai prevede ca si persoanele inscrise la pensie dupa anul 2011 vor beneficia de reducerea stagiului de cotizare la 25 de ani. 

 

Taguri: