Cel mai bun antiinflamator natural, CURCUMINUL

Author: Bogdan Mihai
Actualizat: 27 iul 2018, 14:55

Cel mai bun antiinflamator natural este curcuminul.

Stiai ca, cel mai bun antiinflamator natural este CURCUMINUL? Ei bine, curcuminul este un condiment cu beneficii multiple asupra oganismului si a fost folosit prima data de catre indieni la prepararea diferitelor feluri de mancare.

In momentul de fata, curcuminul nu mai este folosit doar in bucatarie ci si in tratarea anumitor boli, cum ar fi: boli inflamatorii, cancer, boli cardiovasculare, stres, migrene si altele.

Asadar, citeste in continuare si descopera minunele acestui condiment minune, Curcuminul.

Ce este Curcuminul?

Curcuminul, reprezinta condimentul care detine substante naturale care au rolul de a ameliora diferite afectiuni: reumatismul articular, accidente vasculare cerebrale, boli cardiovasculare, bronsita, astm, colita, alergii, cancer, boala Alzheimer (AD), boala Parkinson, scleroza, epilepsie, ischemie renala, afectiuni ale pielii, diabet si sida. Pe langa acestea, curcuminul contine substante antioxidante, antivirale, antifungice, anticancerigene, antibacteriene.

Mai mult decat atat, Curcuminul contine si alte substante nutritive sanatoase, cum ar fi: fibre, vitamina C, vitamina E, vitamina K, sodiu, potasiu, calciu, cupru, fier, zinc si magneziu. 

Cu aceste substante nutritive, Curcuminul actioneaza asupra mai multor afectiuni.

Beneficiile Curcuminului pentru sanatatea ta

Amelioreaza Inflamatia

Inflamatia reprezinta o afectiune aparuta in urma unor leziuni sau agresiuni. Inflamatia apare atunci cand corpul incearca sa lupte cu diverse bacterii prezente in organism. Asadar, in organism are loc o batalie intre anticorpi si leucocite care au ca scop anihilarea bacteriei. 

In urma acestora, se declanseaza inflamatiile, umflarea tesutului, roseata, cresterea temperaturii si durere- semnele inflamatiei.

Pentru tratarea acestei afeciuni, curcuminul joaca un rol foarte important fiind considerat cel mai puternic antiinflamator natural.

Curcuminul actioneaza prin intermediul procesului de inhibare a unor enzime care genereaza si favorizeaza inflamatia. Curcuminul creeaza cortizol si inlatura inflamatia. Curcuminul nu are efecte secundare, este un produs natural.

Doza recomanda 1-2 capsule pe zi.

Are efect antioxidant

Curcuminul contine cantitati bogate de antioxidanti care previn si elimina radicalii liberi, substante care contribuie la aparitia si dezvoltarea celuleor canceroase.

Trateaza afectiunile biliare si ale ficatului

Curcuminul este un remediu natural pentru preventia si tratarea problemelor biliare si hepatice ( hepatita cronica cu virus B sau C, ciroza sau cancer hepatic).

Curcuminul mareste solubilitatea bilei si protejeaza bila de aparitia calculilor. 

Conform cercetarilor, peste 80% din calculii biliari sunt eliminati in doar cateva saptamani.

Calculii biliari sunt niste formatiuni care apar atunci cand mai multe cantitati de colesterol si substante ale bilei devin cristale si ulterior se formeaza calculii biliari.

In ceea ce priveste ficatul, curcuminul creste cantitatea de glutation, o peptida ce se afla in toate celule organismului si contribuie la eliminarea toxinelor.

Regleaza colesterolul

Curcuminul are un rol benefic cu privire la reglarea colesterolului. Propietatile sale miraculoase, fac din acest produs un adevarat ingredient depurativ. Contribuie la reglarea nivelului de colesterol si reduce riscul aparitiei diverselor boli cardiovasculare.

In plus, curcumiunul te ajuta sa nu ai pe vasele de sange cantitati de colesterol.

Trateaza bolile digestive: indigestie, balonare, dispepsie

Aciditatea gastrica reprezinta o boala destul de intalnita in ziua de astazi.

Stilul de viata si regimul nesanatos, impacteaza in mod negativ sistemul digestiv conducand la aparitia mai multor boli.

 

Taguri:

Robi pare că își dorește o relație cu Teodora, însă aceasta nu este atât de hotărâtă, iar sfaturile celor apropiați au făcut-o să păstreze distanța față de concurentul de la „Casa iubirii”.